Nästa helg åker vi på en weekend-trip!

Nästa helg ska vi göra något som vi aldrig gjort förut.

Vi ska åka till en stad över en weekend och bara utforska den. Alltså såhär. Jag tänkte att det skulle vara så mysigt att åka nånstans och bara uppleva nåt nytt. Man behöver liksom inte åka dit av en anledning, för att man känner någon där eller så. Det handlar bara om att se nya saker, besöka nya fik, se ny natur och bara få intryck ifrån ett annat ställe. Låter det konstigt? Vi bestämde oss i alla fall för att åka till Karlstad. Vi har aldrig varit där någon av oss och det ligger inte så jättelångt ifrån oss. Finns det någon som vet nåt om Karlstad? Jag har själv kollat lite på nätet och hittat lite som man kan uppleva och göra.

.

IMG_5675.JPG

Sundstabadet är ett ställe som jag klurat på. Det ska finnas roligt för barn, en relaxavdelning och vanligt bad. Milo älskar ju badhuset (medan jag hatar’t – men vad gör man inte för de små liven).

.

IMG_5678.JPG

Nöjesfabriken är tydligen norra Europas största och ligger i Karlstad. DET måste vi ju bara besöka! Har någon varit där?

.

IMG_5681.JPG

Swenströmska bageriet måste jag verkligen besöka. Låter helt ljuvligt det stället. Ett stenugnsbageri som ska ALLT. Allt från härliga desserter till surdegsbröd. Love it! Finns det nåt annat fik som jag absolut inte får missa?

.

IMG_5687.JPG

IMG_5689.JPG

Vi ska bo på Scandic Klarälven. Det ska ligga precis vid Klarälven och vara jättemysigt. Man ska kunna låna cyklar och cykla in till stan som tar typ 10 minuter. Man ska också kunna fiska vid älven. Såååå mysigt!!! Åh jag längtar till vår lilla tripp. Nästa helg åker vi. 🙂

.

Om du nu bor i Karlstad eller känner till staden så får du gärna tipsa mig om allt som man inte får missa!!!

0
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fatima
Fatima
9 years ago

Hej och välkommen till Karlstad 😉
Ser ut som du fått med ganska bra aktiviteter , men vill tipsa om mariebergsskogen där finns djur,lekpark och ett ställe som heter naturum som man kan fika vid. Och kolla in djuren som finns i skogen..

Så hoppas ni blir nöjda!!
Mvh Fatima

Susanne
Susanne
9 years ago

Hej Nina!
Ett tips.
Om du är Ica kund och har ett medlemskort så bor du ALLTID billigare på alla Scandic Hotell
Gör en internetbokning och skriv ICA som kod vid rabatter och så får du visa upp ditt ICA kort när du ska betala på hotellet 🙂
Ha en bra dag!
Kram

Mallan
Mallan
9 years ago

Åh, har bott på det hotellet och jag säger bara att äta frukost till den utsikten är såå underbart!

Catrin
Catrin
9 years ago

Välkomna till solstaden! Jag bor i Karlstad, och det är riktigt fint (även om jag såklart är partisk). Vill tipsa om Mariebergsskogen, en park med lekpark och lite olika djur såsom får, grisar, kaniner, hästar m.m Brukar gillas av barn, och ligger ett stenkast från centrum vid vattnet!
Angående käk på kvällen så är Alfies väldigt mysigt och med god mat. Hotellet ni ska bo på är fint och det är bara att följa älven en bit så är ni i centrum sen.
Hoppas er vistelse blir bra!

Main
Main
9 years ago

Hej och välkommen till karlstad!!
Håller med dom andra, Mariebergsskogen är ett måste med barn, både lekplats, djur och natur.
På naturrummet som ligger inne i mariebergsskogen, finns det både fika och lättare mat och lite upplevelser.
Leklandet är också super!! Badhuset lika så!
Swenströmska bakar med surdeg och det är väl något för dig! 😉
Ha en underbar helg!!
Hade varit kul att få träffa dig, Men man vet ju aldrig stan är ju inte så stor.
Kanske syns vi,! 🙂
Kramar Mian

CattisL
CattisL
9 years ago

Vi var till Karlstad i mars och åt på restaurang Frost. Så god mat!!! Tror att vi åt plato grande, rekommenderas varmt! Kolla in http://www.restaurangfrost.se!

Linda Pettersson
Linda Pettersson
9 years ago

Hej fina… Har just upptäckt din Blogg, oj va bra den är. Har fått mig mga skratt, å faktiskt ngn tår oxå. För du å jag är så lika, känner igen mig så i hypokondrin, å att vi är nog lika ”mammiga”… Tack för en underbar Blogg fina du … Kram

Kia
Kia
9 years ago

Så kul att ni valde Karlstad! Mariebergsskogen är ett måste ! Det är väldigt vackert i området med Museiparken, sandgrundsparken och Värmlands museum. För er vuxna finns här även Lars Lerin museet. Ha en trevlig helg, vi kanske ses 🙂 !

Camilla
Camilla
9 years ago

Välkomna till Karlstad!
Säger som de andra, Mariebergssskogen

Lindha
Lindha
9 years ago

Åh, Karlstad i mitt hjärta! Som utflyttad värmlänning längtar jag hem och en dag ska jag bo i min fina stad igen. Men Stockholm-Örsundsbro-och nu slutligen Knivsta är helt ok det också 🙂

Säger som de andra Mariebergsskogen och mina barn gillar Sundstabadet så ni kommer att ha fullt upp. Nöjesfabriken är helt ok också.

Nästa gång ni besöker solstaden så hoppas jag ni får möjlighet att komma på sommaren så ni kan njuta av härliga bad i Vänern och alla uteserveringar som finns.

Ha en tôppenhelg fina du, själv får jag Karlstad-besök så här ska stris på värmlänska hela hälja 😉

Nästa inlägg

Morning & Nyhet på bloggen!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x