Jag gjorde en fläskfilégryta igår som blev så himla god!

Igår var jag så sugen på fläskfilé, jag gillar verkligen det köttet. Inga senor eller överflödigt släsk. Uäk, kväljningar av det kan jag säga. En karrébit på sommaren kan få mig att vilja spy. Superkänslig för slemmiga bitar i kött. Varit sån sen jag var liten. Fläskfilé är bra på det sättet. All överflödig fett går att enkelt ta bort. Inga senor som blir som gummisnoddar i munnen och som man får svälja och hoppas på att man inte spyr rak ut.

RECEPT

500 gr fläskfilé
halv burk syltlök
1 burk hela champinjoner
1 msk osötad senap
2 klyftor vitlök
1 tärning köttbuljong
2 msk soja
4 dl vatten
4 dl grädde
 
Skiva fläskfilén och stek i smör. Salta och peppra. Lägg i champinjonerna och stek med en stund. Pressa i vitlöken. Fräs i några minuter.  Tillsätt senapen och vattnet. Därefter syltlöken och buljongtärningen. Låt puttra i ca 15 minuter. Fyll på med grädde och låt småputtra i ytterligare 15 minuter. Äter du LCHF serveras detta med ostgratinerad broccoli eller en grönsallad. Annars serveras ris eller potatis.
  1. Åh vilken god gryta det var, tack för receptet. Dock tänker min familje gå ett steg längre när vi lagar den nästa gång. Nämligen ha i currystekta bananer och rostade cashew nötter.

  2. milla skriver:

    Vad gott detta recept måste jag spara. Jag är lika dan med kött känner igen mig när du beskriver.
    Ha det gott

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..