ANNONS

Daim Pannacotta

/

daimpannacotta

Tänker mig att många går och funderar på nyårsmenyn. Jag funderar på förrätter även om min starka sida är desserter. Detta recept på pannacotta är oslagbart. Funkar ALLTID och är SVINGOTT! Nog den godaste dessert man kan äta, jajjemen, det vågar jag nästan lova.

RECEPT 6 port.

2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
1 dubbeldaim
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och daimen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och vaniljsocker, mixa sedan med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.

Topping:

1 dubbeldaim
2 dl vispgrädde
kakao

Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med daimkross och avsluta med att pudra lite kakao över.

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00