Chokladmoussetårta med banan

IMG_4005.JPG
Chokladmoussetårta, 12 portioner – 5 PP/portion

Denna tårta går raketsnabbt att göra. Detta tack vare att du köper moussen färdig. Vill du göra egen är ju det fantastiskt. Jag har en underbar som jag brukar göra, använder du dessutom mellangrädde blir den mer VV vänlig. Du hittar receptet på moussen HÄR.

INGREDIENSER: 150 g Marie kex
75 g smält smör
6 portioner (enl beskr på förp) Ekströms Fresta Chokladmousse med crisp (gjord på mellanmjölk)
2 st Banan
25 g Choklad mörk
.
GÖR SÅHÄR:
Krossa kexen och blanda dem med smält smör. Tryck ut massan i en springform (ca 24 cm) och ställ in i kylen ca 30 minuter. Gör chokladmoussen enl. förp. Ta ut formen och bred moussen över kexbottnen. Ställ in i kylen ca 2 tim. Ta ut tårtan och lägg på skivad banan. Riv över choklad och servera.

2
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
9 years ago

Men va gott!Sitter här på jobbet och dreglar:)
Måste göra denna till helgen!
Tack för receptet!

Jenny
Jenny
9 years ago

Hej! Kanske en knasig fråga, men den där frosties ljusakladdkakan du gjorde för någon vecka sedan, jag tänkte gör den idag men den ska inte ätas förns på fredag, hur förvarar jag den bäst? Kram 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
9 years ago

Jag har den i frysen med bakplåtspapper emellan. Kram

Nästa inlägg

Äta som en elefant!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x