ANNONS

SAFFRANSCHEESECAKE

/

IMG_7805.JPG

SAFFRANSCHEESECAKE

Här ska du få ett recept på en riktig härlighet! Wow säger jag bara. Det är som att packa ihop julen i en lite springform som sen bara exploderar i munnen. Var beredd på en smaksensation!

130 gr florsocker
3 st ägg
200 gram Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
4 paket saffran
1 1/2 tsk romessens
3 paket pepparkakor (kung Oscar)
25 gr smält smör
2 tsk pressad citron
1 tsk strösocker
(Att fylla på med omalen saffran i cheesecakesmeten förhöjer känslan)

Gör såhär:

Dela först äggen. Vispa florsocker och äggulor luftigt och blanda sedan i philadelphiaosten. Vispa sedan grädden i en annan bunke, och vispa äggvitorna hårt i ytterliggare en bunke, jag brukar vispa i min köksmaskin. Pressa i ca två teskedar citron och tillsätt romessensen i ägg, socker och philadelphiaoströran. Tillsätt saffranen i äggblandningen. Häll i vispgrädden och blanda nu samman allt. Ta pepparkakorna och krossa dem till småsmulor. Smält smöret under tiden och blanda sedan det smälta smöret och pepparkakssmulorna. Pressa ner hälften av mängden i botten av en springform. Häll sedan över smeten i springformen. Det som är kvar av pepparkakssmulorna strös ovanpå smeten. Ställ in formen i frysen i ca 5 timmar. Man kan dekorera med valfria bär t ex. Något som är gott är att ha på marinerade hjortron. Tag sedan fram cheesecaken ca 15 minuter före servering.

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00