ANNONS

Varm choklad med grädde och kaksmulor

/

Bland det mysigaste och godaste som finns….

…..en iskall vinterdag som denna är väl att brassa i ordning en mugg med varm choklad. Idag gjorde jag den lite ”especiale”! Haha… varför göra det vanligt när man kan göra det lite ovanligt? Den här tycker jag verkligen att ni ska prova.

IMG_5986
varm_choklad_med_grädde_och_chokladsås
varm_choklad_med_grädde_och_chokladsås
varm_choklad_med_grädde_och_chokladsås
IMG_5990
varm_choklad_med_grädde_och_chokladsås

Här har jag blandat i ordning en rykande kopp varm choklad med vispgrädde, smält choklad, kaksmulor och grädde. Kan inte bli godare ju?! Känner att det där med kaksmulorna är lite pricken över i:et. Det är som att dricka choklad och äta kaka samtidigt. För att fästa kaksmulorna har jag smort in kanterna på koppen med agavesirap. Sedan hackade jag kakorna till smulor och doppade muggen i kaksmulet. Strödde på lite till runtom.

RECEPT 2 koppar varm choklad:

4 dl mjölk
2 msk kakao (gillar inte för stark)
2 msk ljus sirap
1 msk florsocker
en nypa salt
havrekakor (<-länk, eller någon annan favoritkaka)
mörk choklad
rapsolja
2 dl vispgrädde
sirap eller agavesirap

Gör såhär:

Värm mjölken i en kastrull, blanda i kakaon och vispa ordentligt så att all kakao blandas ut. Värm upp till önskad värme på den varma chokladen. Vispa i sirapen, sockret och salt. Hacka kakorna till smulor. Jag la i mina kakor i en plastpåse och hackade med en stekspade. Ta lite sirap och smörj in kanterna på muggarna. Doppa koppen i kaksmulet och snurra runt. Vispa grädden. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad. Blanda i lite rapsolja i chokladen för att få den lite smidigare. Häll upp den varma chokladen i kopparna. Spritsa i grädden. Ringla över den smälta chokladen med en tesked.  Drick och njut! ♥

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00