Grissini med smak – Timjan – Basilika & vitlök – Chili – Salt och Lakrits

Hembakade grissini?

GĂ„r det ens?! Javisst, det blir dessutom supergott! Tony som Ă€r min testpanel Ă€r en krĂ€sen sort och han Ă€r svĂ„r att ”pleasea” ska ni veta. Han tyckte dessa var sĂ„Ă„Ă„ goda! Han har gett betyg pĂ„ alla och jag skulle hĂ€lsa att ni verkligen ska testa att baka dessa. 🙂

IMG_6787

SĂ„hĂ€r ser dom ut! SjĂ€lvklart sĂ„ Ă€r de svĂ„ra att fĂ„ att se ut som dom man köper, men dom Ă€r fabriksframstĂ€llda och nĂ„n sĂ„n fabrik har ju inte jag. 😉 HĂ€r ska du fĂ„ grundreceptet, sedan har jag kört 5 olika smaksĂ€ttningar, du har pĂ„ efter tycke och smak. DÄrför har jag inte anget hur mycket jag haft pĂ„.

GRUNDRECEPT GRISSINI

2 kokta potatis
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 Àgg till pensling
Gör sÄhÀr:
1) Koka potatisen i lÀttsaltat vatten. Pressa eller riv den kalla potatisen.
2) TillsÀtt smör, vetemjöl och salt och gör en deg. Kavla ut pÄ mjölat bord, det kan vara sÄ att du behöver tillsÀtta lite mjöl beroende pÄ storlek pÄ potatisen. Men tÀnk dig att det ska vara en mjuk följsam deg som inte Àr kladdig.
3) Ta bitar ur degen och rulla dessa till ”pinnar. Antal och storlek bestĂ€mmer du sjĂ€lv, jag fick ihop ungefĂ€r 16 pinnar pĂ„ varje plĂ„t och jag gjorde 4 sĂ„na. Orkar man inte rulla pinnar sĂ„ kan man kavla ut degen och ta en pizzaslicer och dra stĂ€nger med slicern.
4) LÀgg pinnarna / slicarna pÄ bakplÄtpappersklÀdd plÄt, pensla med Àgget. Ha pÄ önskad smaksÀttning och grÀdda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Förslag pÄ smaksÀttningar:

1) Flingsalt . Strö över valfri mÀngd flingsalt. TÀnk pÄ att inte ha för mycket.

IMG_6790
2) Chili & flingsalt. 
IMG_6789
3) Torkad timjan & flingsalt. 
IMG_6792

4) RAW lakritspulver & flingsalt. 

IMG_6791

5) Torkad basilika, vitlökspulver och flingsalt.

IMG_6793

Tonys utlÄtande var:

Godast var den med Basilika, vitlök och flingsalt. Chilin gillade han ocksĂ„ vĂ€ldigt mycket. Lakritsen var konstig först men sen tyckte han att den var en riktigt höjdare. Timjan och den med flingsalt var goda och typisk sĂ„na som man inte kan sluta Ă€ta. SĂ„, ett gott betyg. Dessa Ă€r en riktig höjdare tyckte Tony och jag kommer nog att fĂ„ baka dessa mĂ„Ă„Ă„Ă„nga gĂ„nger i framtiden. (Anledningen till att jag inte Ă€ter Ă€r att jag inte ska Ă€ta gluten….dĂ€rav denna eminenta testpanel.)

5
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennie
Jennie
8 years ago

GrÀddar man dem 2ggr??? Eller gör man pinnar direkt av degen som sedan lÀggs pÄ plÄt och grÀddas?

Helen
Helen
Reply to  Jennie
8 years ago

Jag undrar samma sak, fattade inte riktigt

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helen
8 years ago

Se svar till Josephine! 🙂

Jennie
Jennie
8 years ago

GrÀddar man dem 2ggr??? Eller gör man pinnar direkt av degen som sedan lÀggs pÄ plÄt och grÀddas?

Helen
Helen
Reply to  Jennie
8 years ago

Jag undrar samma sak, fattade inte riktigt

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helen
8 years ago

Se svar till Josephine! 🙂

Annika
Annika
8 years ago

Men Äh, de ser ju supergoda ut!! Detta mÄste testas nÄgon gÄng!

Annika
Annika
8 years ago

Men Äh, de ser ju supergoda ut!! Detta mÄste testas nÄgon gÄng!

Maria
Maria
8 years ago

Hej! Ville bara tala om att jag gjorde ditt recept pÄ lax med fetaost, solrosfrön och dill idag. Succé!!! Hade Àven dill i sÄsen och serverade med blimkÄlsris, som passade perfekt till. Supergott tyckte hela familjen, och snabblagat.

Maria
Maria
8 years ago

Hej! Ville bara tala om att jag gjorde ditt recept pÄ lax med fetaost, solrosfrön och dill idag. Succé!!! Hade Àven dill i sÄsen och serverade med blimkÄlsris, som passade perfekt till. Supergott tyckte hela familjen, och snabblagat.

NÀsta inlÀgg

Rosor som hÄller

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x