Fiskgratäng med bearnaise

Tänkte att jag skulle bjuda dig på receptet på en supersmarrig fiskgratäng som mina barn ääälskat i alla år! Vi vuxna med ska jag tillägga. Det är busenkelt och blir väldans gott! Min största son har ätit oss ur huset varje gång denna serverades, det var också den enda fiskrätten han åt. ☺️

Kolla in fler goda fiskrätter (klicka) 

IMG_8834



I vår familj så försöker vi äta fisk minst en gång i veckan, ibland blir det fler. Lax är en omtyckt fisk som det går att laga mycket gott på! 

Kolla in några härliga laxrätter här nedan: 

Asiatisk lax med vitlökssås 

Barbecuelax med godaste kalla dillsåsen

Soft Laxtacos 

Laxgryta 

FISKGRATÄNG:

En fiskrätt här på sidan du definitivt inte får missa är min Smörstekta Torskrygg med himmelsk god champinjonsås (<klicka för recept).

400 g torsk (torskblock)
1 kg mjölig potatis
0,75 dl mjölk
0,75 dl grädde
50 g smör
vitpeppar
salt
Färdig bearnaisesås på burk (du kan också göra min falska supergoda, recept HÄR)

Gör såhär:

  1. Lägg torskblocket i en ugnsfast smord form. Salta och peppra på fisken. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills du ser att fisken är klar.
  2. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka tills det mjuknat. Mosa potatisen med en potatispress eller med en gaffel. Du kan också vispa det med en vanlig elvisp. Ha först i smöret så det får smälta med. Häll sedan i mjölk och grädde. Du häller i så mycket mjölk och grädde som du vill att moset ska vara i konsistens. Mitt mos ska gå att spritsa. Lägg i moset i en spritser eller så klickar du bara ut det runt fisken.
  3. Häll på bearnaisesås uppepå fisken. In i ugnen igen men nu kan du sätta ugnen på grill. Låt moset få lite färg. Ta ut och servera!

Missa inte heller Torskrygg med krämigt bacontäcke (<klicka för recept).

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

252
Subscribe
Notify of
guest

18 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
Karin
7 years ago

Jag har en variant på den faktiskt! Riv vitkål, morötter, gul lök och om man vill palsternacka på ett rivjärn. Bryn i smör tills det blivit glansigt, mest bara för att framhäva smaken. Lägg blandningen som en ram i en ugnsfast form. Lägg vit fisk i mitten som du förkokt i micron en aning och häll över RIKLIGT med ”påsbea” (blåbands extra kryddade är grym) och släng in den i ugnen för att ge det hela lite färg! Servera med potatis om du vill! SÅÅÅ SJUKT GOTT!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Karin
7 years ago

Lät ju Jättesmaskigt, detta måste testas! Tack! ❤️

Karin
Karin
7 years ago

Jag har en variant på den faktiskt! Riv vitkål, morötter, gul lök och om man vill palsternacka på ett rivjärn. Bryn i smör tills det blivit glansigt, mest bara för att framhäva smaken. Lägg blandningen som en ram i en ugnsfast form. Lägg vit fisk i mitten som du förkokt i micron en aning och häll över RIKLIGT med ”påsbea” (blåbands extra kryddade är grym) och släng in den i ugnen för att ge det hela lite färg! Servera med potatis om du vill! SÅÅÅ SJUKT GOTT!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Karin
7 years ago

Lät ju Jättesmaskigt, detta måste testas! Tack! ❤️

Helén
Helén
7 years ago

Hej! Kommenterar typ aldrig men läser din blogg varje dag! = 0)
Denna ska testas! Alltid bra med snabba fiskrätter! Vad hade du för Bea i denna? Pulver eller färdig?
Tusen tack för en kanon härlig blogg!! Love it!
Kram!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helén
7 years ago

Hej, kul att du kommenterar, blir så glad när ni gör det! ❤️ Jag köpte färdig i burk, det var mindre ”skit” i den. 🙂 Tack för du gillar min blogg, KRAM! ❤️

Caroline
Caroline
5 years ago

Har hittat till din blogg först på senare tid efter att under några år mest ha följt andra. Gillar dina recept starkt, den här beafisken kommer jag garanterat testa!

Karin
Karin
5 years ago

Torsken skall vara tinad?

niinis
niinis
Reply to  Karin
5 years ago

Går bra mes fryst!

Lisa
Lisa
3 years ago

Jag gör också en variant med bea

400g torsk salt och lite smör ini ugnen tills den nästan är klar slå bort vätskan som blivit i formen gör två pulverbea som man blandar i räkor och krabbstick har sedan över fisken på med ost sparris och några skivor tomater sedan in i ugnen tills de fått en fin färg serverar med ris och sallad perfekt till en fredagmiddag och klart på mindre än 30 min

Anilla
Anilla
3 years ago

Djupfryst fiskblock?

niiinis
niiinis
Reply to  Anilla
3 years ago

Ja precis! 👍🏼

Mona Andersson Waller
Mona Andersson Waller
1 year ago

Hej. Ska fisken vara fryst eller tinad? Dum fråga … men?

niiinis
niiinis
Reply to  Mona Andersson Waller
1 year ago

Den kan vara fryst. Ingen dum fråga.

Lisbeth
Lisbeth
1 year ago

Skall fiskblocket vara upptinat eller fryst?

Jeanette
Jeanette
1 year ago

Är det blå bands bearnaisesås.

Eva B Holm
Eva B Holm
1 year ago

Hej! Blev taggad på att göra din fiskgratäng idag men undrar om du gjorde bearnaisesåsen själv? Tack på förhand! Du är grym förresten🤩 hälsningar Eva

Nästa inlägg

Nyfiken på nästa Glossybox!

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x