Amerikanska pannkakor med bananasplit

Goodmooorning!

Nähepp, det gick ju inte alls det där. Sverige hade tydligen gjort en bra match (jag somnade) och satt emot ordentligt. Snöpligt gnog gjorde de mål i 84:e minuten eller vad det var? Well well…. Det är ju bara sport, men visst fasen suger det. Det hade varit ljuvligt att få ha haft med sverige längre. Hejdå Zlatan, tack för allt du gjort i det svenska landslaget! Du är KING! ♥

Jaha, det var fotbollssnacket det. Här hemma är det någon som det där fotbollssnacket aldrig tar slut för!

Fotbollströjan och fotbollskorten på frukostbordet denna morgon. 🙂

När vi ätit frukost 1 så började med frukost 2. Amerikanska pannkakor, jag fick en idé i morse nämligen. Kan man twista till det lite? Å jäklar i min lilla låda vad man kan twista till det säger jag. HALLE ”freaki´n LUJA”!

Vispa grädde!

Vad säger ni om Amerikanska pannkakor ”Bananasplit”!?

Jag har gjort hemkokt chokadsås till dessutom, säger bara hooolaballooooo. Vill du imponera på kidsen så kan jag tipsa om denna goding alltså! Vill du kan du även festa till det med glass och lite färska jordgubbar. Det gör nog inte saken sämre om man säger så!

RECEPT Amerikanska pannkakor:

3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2,75 dl mjölk
50 g smör
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke. Blanda sedan i en annan bunke mjölk, ägg och smält smör. Blanda sedan i mjölblandningen i äggblandningen. Rör om (vispa) runt ordentligt. Stek sedan ca 10 små amerikanska pannkakor av smeten.

Chokladsås:

1½ dl vispgrädde
1½ msk socker
10 g mjölkchoklad

Gör såhär: 

Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Krossa chokladen och ha i den. Låt allt smälta med. Kyl en stund, klart att servera. Förvara i en behållare med lock i kylen.

Amerikansk pannakaka med Banana split:

Vispa ca 3 dl grädde, skär 2 bananer på längden mitt i. Lägg på 2 amerikanska pannkakor på ett fat. Dofta på lite florsocker. Lägg en hav bananlängd på, spritsa på grädde och ringla på chokladsåsen. Ät & NJUT! ♥