Bruten arm och jakten efter Ronaldo

Go`kväll!

Åh herre, rädda mig?! Haha….. Tony sitter och tittar på en dokumentär om människorna som planerar att åka till Mars. Han berättar för mig med stora ögon och kan tammetusan allt om det redan. Tony ääääälskar dokumentärer och bara suuuuger i sig av allt sånt. Därför sitter han är och berättar för mig nu och jag vet inte ens om jag vill höra. De människorna som ska göra det kommer inte komma hem igen. De ska starta ett liv på mars. Odla osv. Intressant som fan, men samtidigt läskigt och ofattbart. Det finns bränsle dit men inte hem. Men startar de ett liv där med allt vad det innebär kanske det snart också kommer att finnas bränsle? Kanske finns det något annat att utvinna som man kan driva ett rymdskepp med? Ja men du hajar? Så jäkla konstigt och läskigt på något sätt. Så jag räddar mig själv och kommer in till dig istället. Jag orkar inte tänka på Mars just nu…. 🙂

Idag beslutade vi oss för att dra till Erikslund i Västerås. Ni förstår att en hel säck med ALLA mina sommarskor är borta! 🙁 Gone! Jag har letat och letat. Ja precis överallt, Tony har letat. Men, de finns ingenstans! Jag är rädd för att det förväxlats med skräp. Tänk om det kastats på återbruket? Får ont i magen bara jag tänker på det. Inte kul med en hel säck med skor, det blir en del pengar. Så idag fick jag lov att åka och köpa mig ett par skor. Jag har dock inte gett upp ännu, kanske ligger de på nåt ”bra ställe”. Det är min specialitet nämligen. Att lägga på ett bra ställe! Så än ger jag inte upp och köper ett nytt sommarskoförråd.

IMG_0937

Vi åkte och hämtade en kompis till Elliot innan vi åkte. Utanför deras hus ligger denna lekparken. I den här lekparken har Elliot trillat ned, högst upp från kanten på rutschkanan och landat på huvudet och armen. Dagmamman körde honom till akuten och ringde mig. Jag kastade telefonen på jobbet i taket och sprang ut till bilen. Jag körde mot rött och minns knappt färden ned till sjukan. Jag var så förtvivlad. Jag grät hela vägen till sjukhuset.

Väl där stod dagmamman med Elliot i famnen. Han var helt borta. Ville somna hela tiden. Massa blodprickar i pannan. Vi fick komma in snabbt till läkare tack och lov. Det visade sig vara en hjärnskakning men ingen allvarlig sådan. Vi fick sätta oss lite avsides med Elliot medan han kvicknade till. Det är lite sjukt med barn sådär. En hjärnskakning går liksom ”över” på barn, de brukar återhämta sig otroligt fort. Det gjorde Elliot också, dock så skulle vi hålla honom under uppsikt på natten. Väcka honom några gånger och så.

Men medan vi satt där och väntade på att han skulle piggna till såg jag att han var så konstig med sin vänstra arm.  Jag minns att Thedde kastade något gosedjur till honom för att underhålla honom lite. Då såg jag att han inte använde sin vänstra arm alls. Han liksom höll den mot kroppen hela tiden. Jag sa till sköterskorna och de sa att det i varje fall inte kunde vara något brutet med tanke på att han inte reagerade mer. ”Då skulle han nog gråta” svarade sköterskan. Men jag var ihärdig. Sa att jag ville de skulle röntga. Väl på röntgen så visade det sig att båda piporna i armen var helt av.

Inne på röntgen förtjänade nog inte jag någon ”mom-award” direkt. Jag var så ynklig och förtvivlad med min lilla kille. Det var så otäckt när de skulle böja rätt armen och hela armen kroknade som ett S. Jag höll på att svimma. Det var så oerhört obehagligt. Dock så lyckades jag vara kvar och Elliot fick ett gips på sin lilla arm. Själv kom jag utrullande med rullstol med Elliot i famnen. Benen ville inte riktigt bära. Dock så gick allt bra. Armen läkte på bara 3 veckor och vi fick plocka bort gipset. Men oj vad minnen jag fick till mig när jag stod där vid lekparken idag.

IMG_0938 IMG_0940

Det var en HAPPY CLAPPY dag för Milo idag. Han får sin veckopeng på fredagar, men då det är midsommarafton imorgon så fick han den idag. Som vanligt ville han köpa fotbollskort. Överlycklig öppnade han paketen och fick en som han var mäkta glad över. Dock ingen Ronaldo ännu, vi väntar fortfarande. I morse sa han:

”Mamma, när jag får det där Ronaldo kortet, ja då kommer jag att sluta köpa fotbollskort.” 

Kan någon snäll själ bara ge oss råd på var vi hittar det där Ronaldo kortet? Haha…. Det ska vara klubblagskort, landslagskortet på Ronaldo har han redan. Men är inte detta så jäkla smart av de som tillverkar dessa kort? Alltid är det något kort man inte fått och vill ha, vilket gör att vi fortsätter köpa korten ifall det till slut dyker upp. Well well, så är det! En vacker dag kanske det dyker upp? Eller så hinner han bli 14 och slutar vara intresserad av fotbollskorten. Haha… 😀

IMG_0941

Vi käkade lunch på IKEA. Så glad jag blev att jag kunde välja en egenkomponerad lunch. Fanns inte på tavlan men gick finfint att beställa ändå! Bra där IKEA!

IMG_0942

Köttbullar utan lingon och ärtor och ett stort glas mjölk. Det är Milo melodi på IKEA. Han var så ivrig att sätta in korten i sin bok. Där i ligger alla i lagordning. Grannens dotter har hjälpt honom och han är så överlycklig för det. Vet ni? Den här fotbollspärmen kånkar vi med var vi än ska. Han har den alltid under armen, förutom då när han spelar fotboll då. Men så fort han slår upp ögonen på morgonen sla det tittas i fotbollsboken. Så är det….

Hittade till slut ett par slit och släng espandrillos. Milo fick ett par skor och Tony med. Köpte även en varsin tröja till Tony och Milo. Elliot hittade ett par shorts. Så alla hittade något. En bra tur blev det idag. Här hemma har vi i stort sett bara ätit och slappat. Hade behövt baka lite till imorgon men jag har haft sån huvudvärk så jag har verkligen inte orkat. Får ta det tidigt imorgon när jag vaknar istället. Kl 9 imorgon bitti har jag fått den stora äran att sminka och fixa håret på en tjej som ska gifta sig. Ska bli kul, älskar ju att få vara delaktig på det sättet. Hoppas jag får ta lite bilder imorgon när jag ska dit.

Ha nu en mysig kväll och kikar du inte in mer önskar jag dig en härlig midsommarafton. Var rädd om dig, njut av dagen hur den än ser ut. Tack för du läser här inne hos mig!

Stor kram Nina ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
7 years ago

Vilka minnen av en rutschkana!
Tack för ett fint inlägg, hoppas din dag imorgon blir bäst! Kram!

Katrin
7 years ago

Vilka minnen av en rutschkana!
Tack för ett fint inlägg, hoppas din dag imorgon blir bäst! Kram!

Cecilia Ekhem
7 years ago

Oj vilka minnen som måste ha rusat över dig. De där stunderna, när ens barn är i fara eller har ont, är det som att hela ens inre är i uppror. Det får en att ana hur det är för föräldrar som har svårt sjuka barn eller lever med krig eller hot.

Idag gläds vi åt obrutna armar och borttinad snö. 🙂
Glad midsommar! Och tack för FB-sidan!

Cecilia Ekhem
7 years ago

Oj vilka minnen som måste ha rusat över dig. De där stunderna, när ens barn är i fara eller har ont, är det som att hela ens inre är i uppror. Det får en att ana hur det är för föräldrar som har svårt sjuka barn eller lever med krig eller hot.

Idag gläds vi åt obrutna armar och borttinad snö. 🙂
Glad midsommar! Och tack för FB-sidan!

Nästa inlägg

Chokladkaka trifle med nutella mousse

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x