Kladdiga Browniemuffins

Måste bjuda dig på dessa härligheter som jag bakade i förra veckan nångång. Man bakar så jäkla ofta så man typ blir helt rådvill med dagarna. När man bakat och vad man bakat. 🙂

Dessa är enkelt att slänga ihop om du väntar gäster t ex. Vispar du lite grädde till och choppar upp lite jordgubbar blir detta en riktigt höjdare faktiskt. Lite mer festligt än ett vanligt muffins liksom.

  IMG_0586 IMG_0588 IMG_0589

Ser du vad kladdiga dom är invändigt? MUUUUMS! ♥

RECEPT 12 muffins:

100 g smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
100 g mjölkchoklad

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 12 muffinsformar. Jag använde silkonformar, då behövs ingen muffinsplåt om man nu inte har någon. Eller så använder du flera muffinsformar till varje muffins så får du dem hållbarare.

2) Smält smöret, knäck sedan i all choklad i det smälta smöret. Det ska smälta helt och hållet.

2) Vispa samman ägg och strösocker, inte så mycket alls utan de ska i stort sett bara vispas ihop.

3) Blanda de torra ingredienserna och vänd ned det i äggblandningen.

4) Häll sist i smör och chokladblandningen.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. De ska vara kladdiga i mitten.

6) Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

Servera gärna med grädde och bär av något slag. Väldigt gott detta! ♥

13
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
7 years ago

Åh dessa ska jag testa idag 🙂

Susanne
Susanne
7 years ago

Hur länge klara sig dessa i rumstemperatur?
Tacksam för svar!
Trevlig Helg!

Nelly Jelena
Nelly Jelena
3 years ago

Gjorde dessa igår ovh mina sjönk tyvärr ihop efter att jag hade tagit dem ut ur ugnen, men dem smakade fantastiskt!! Tack för receptet 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Nelly Jelena
3 years ago

Gjorde dem? Lite sjunker dom men inte så jättemycket. Tur det var goda i alla fall. 👍🏼😋

Marie-Louise
Marie-Louise
3 years ago

Ska det inte bara något bakpulver i dessa?

niiinis
niiinis
Reply to  Marie-Louise
3 years ago

Nej, för att de ska bli kladdiga så har man inte i det.

Denise
Denise
2 years ago

Ser väldigt goda ut. Kan man frysa in dom? Blir dom lika goda efter upptining då? 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Denise
2 years ago

Absolut!

Nästa inlägg

En dag på stranden och gråtfärdig

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x