Långpannebröd med havregryn, chiafrön och solrosfrön

I morse bakade jag långpannebröd igen. Det är så tacksamt att baka det brödet för det är verkligen svårt att misslyckas med det. Sen AVGUDAR min familj verkligen detta brödet. Det är det viktigaste av allt, även om jag inte äter just detta brödet själv så betyder det ALLT att se dom mumsa i sig av det. Jag har ju ett glutenfritt långpannebröd som jag brukar baka till mig. 🙂

IMG_3346

Det här brödet har allt. Det är dessutom fyllt med nyttigheter som havregryn, solrosfrön, chiafrön och som sötning har jag använt honung.

IMG_3349

RECEPT :

1 pkt jäst
2,5 d mjölk
2,5 dl grädde (du kan ta 5 d mjölk men brödet blir lite fylligare med lite grädde)
2 msk honung
1 msk salt
3 dl havregryn
7 dl vetemjöl
1 dl olivolja
1 dl solrosfrön
½ dl chiafrön

Gör såhär:

1) Smula ner jästen i en degbunke eller köksmaskin. Värm mjölkblandningen till 37 grader och häll över det över jästen, rör om tills det löses upp.

2) Häll i honung och salt.

3) Häll i havregrynen, solrosfröna, chiafrön och lite utav mjölet. Låt köksmaskinen börja jobba med degen här. Häll i hälften av oljan.

4) Häll i resten av oljan och häll i mjölet lite i taget. När allt mjöl är i låter du degen jobba i köksmaskinen i ca 5 minuter. Kör du degen för hand är det viktigt att du jobbar den ungefär lika länge. Gärna lite längre om du orkar. 🙂

5) Låt degen jäsa i bunken med lite plastfolie över. Detta ger den absolut bästa jäsningen. Jäs den i ca 45 minuter.

5) Lägg på bakplåtspapper i en djup ugnsplåt. Platta sedan ut degen i hela plåten. Täck över med handduk och låt jäsa i ytterligare 45 min.

5) Skär ut fyrkanter i brödet och strö över lite mjöl på brödet innan du skjutsar in den i ugnen. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Brödet ska få fin gyllenbrun färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

IMG_3351 IMG_3352

367
Subscribe
Notify of
guest

30 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
7 years ago

Såg ju kättegott ut det där, mums!
Men jag undrar hur mycket chiafrön och solrosfrön du har i?
Stod inte i receptet, men i dun huvudrubrik

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
7 years ago

Ändrat i receptet nu, det föll bort när jag publicerade. Tack för att du uppmärksammade detta. 🙂

Mia
Mia
7 years ago

Hur mycket chiafrön/solrosfrön?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
7 years ago

Äsch det föll bort, nu har jag ändrat. 🙂

Charlotte Hultdin
7 years ago

Tack för receptet. .det måste testas

marfo
marfo
7 years ago

Hej! Det såg jätte gott ut!! Undrar bara vilket mått du har på din ugnsplåt? Min ugn är lite bredare så kanske behöver ta 1,5 sats så den inte blir för platt.
Tack för en härlig blogg!

Ida
Ida
7 years ago

Hej!
Kan man ersätta mjölken med havremjölk och grädden mot havregrädde? Ammar och lillen är allergisk mot konjölksprotein : (

Tack för super blogg ❤️

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ida
7 years ago

Jag har aldrig bakat på just havremjölk men det tror jag absolut att du kan. Eftersom den är lite sötare så kan du då minska lite på honungen. Tack för att du läser! Kram ♥

Madeleine johansson
Madeleine johansson
7 years ago

Hej! Ska det verkligen vara 1 msk salt? Suuuupergott bröd men lite väl salt….

Niiinis
Niiinis
Reply to  Madeleine johansson
7 years ago

Japp! Minska om du vill!

Sara Vennström
Sara Vennström
7 years ago

Ser supergott ut! Men när du gör det till frukost- förbereder du något dagen innan eller väsnas du innan de andra gått upp?? Att vara uppe innan är inga problem då jag ammar mina twins men tvivlar på om det blir poppis att köra igång assistenten
(Jag har röstat såklart förresten )

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sara Vennström
7 years ago

Jag har en köksmaskin som inte väsnas mycket alls så det är inga problem här hemma. Stänger dörren till övervåningen och så bara kör jag.

Jenny
Jenny
7 years ago

När ska fröna i degen ?

Mie
Mie
5 years ago

Ser supergott ut! Kan man använda glutenfritt mjöl?

niinis
niinis
Reply to  Mie
5 years ago

Absolut, lägg till 2 msk fiberhusk också!

Agneta Berglund
Agneta Berglund
4 years ago

Läste någonstans att man endast kunde ersätt ca 3 dl vetemjöl med glutenfritt mjöl??

Ulla
Ulla
4 years ago

En undran ..kan jag byta ut solrosfröna till pumpafrön…när man bor långt från affären får man ibland ta de man har hemma liksom ??

niinis
niinis
Reply to  Ulla
4 years ago

Går jättebra!

Sani
Sani
3 years ago

Jag undrar kan jag byta ut olivoljan till rapsoljan. Jag har ingen olivolja hemma och har långt till affären. Tänkte baka morgon bitti.

niiinis
niiinis
Reply to  Sani
3 years ago

Går jättebra! 👍🏼

Lena Carlsson
Lena Carlsson
3 years ago

Hade du inte ett recept på bröd i långpanna m havregryn i?? Inte detta m china utan ett annat. Hittar inte det🤔

niiinis
niiinis
Reply to  Lena Carlsson
3 years ago

Sök på långpannebröd här på bloggen så kommer alla mina långpannebröd upp. 👍🏼

Kaon
Kaon
3 years ago

I msk salt?

niiinis
niiinis
Reply to  Kaon
3 years ago

Japp!

Anne-Marie
Anne-Marie
3 years ago

Hej Niinis 🤗kan jag använda bakpulver i stället för jäst har gjort dom jätte goda men har ingen jäst hemma 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Anne-Marie
3 years ago

Nej, i detta recept krävs jäst.

Petra
Petra
2 years ago

Hej! Tänkte prova baka detta bröd, låter ju fantastiskt gott!😍 men min ugn är knas så även när det ser fint ut på ytan är det oftast inte färdigt inuti. Har du innertemp på brödet som jag kan gå efter istället?

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
2 years ago

96-98 grader, då är det klart. 😀

Johanna
Johanna
1 year ago

Kan man byta ut solrosfrön till annat eller skippa det? 🙈

niiinis
niiinis
Reply to  Johanna
1 year ago

Bara skippa eller byt ut mot havregryn t ex.

Nästa inlägg

Regnig start

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x