Godaste revbensspjällen

Nu ska ni få recept på riktigt saftiga, söta och fantastiskt goda revbensspjäll. Vi blev bjudna på dessa och jag var bara tvungen att fråga efter receptet. Dessa kommer göra succe på julbordet, det kan jag lova!

RECEPT REVBENSSPJÄLL

3 kg revbensspjäll, tunna
2 st vitlöksklyftor
2 st gul lökar
2 st morötter
salt

Glaze till spjällen

0,5 dl ketchup
0,5 chilisås 
1 dl japansk soja
1 dl rårörssocker

2 msk sesamolja
0.5 dl flytande honung
2 st vitlöksklyftor

Gör såhär:

1. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, skivad vitlök och skivade morötter. Salta vattnet ordentligt, ska smaka som en salt soppa ungefär, annars kommer inte spjällen att smaka något. Om du kör 1 tsk per liter vatten blir det bra.
2. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen. Ca 1 timme för tunna spjäll och 1,5 för tjocka.
3. Tag upp spjällen och låt dem torka lite innan du penslar dem med glaze.
4. GLAZING. Rör ihop en glazen.  Ketchup, chilisås, soja, råsocker, sesamolja och honung. Pressa i vitlök.
5. Pensla revbensspjällen med ungefär halva mängden glaze. Låt dem sedan ligga kallt i några timmar, toppen om det blir över natten.
6. Starta grillen i din ugn och lägg spjällen på en bakplåtpappersklädd plåt och skjutsa in på 250 grader (grill). Vänd dem några gånger. Pensla med resterande glaze var gång du vänder. Dom är klara när du tycker att dom fått den färg/yta du själv tycker är lagom.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer bak/mat recept, inspo och tips. 

Kika gärna in dessa goda recept:

Kålrotslåda, världens godaste!

Juliga köttbullar

  1. Tack för detta supergoda recept på revbenspjäll. Så mumsiga.

    1. niinis skriver:

      Vad roligt att du gillade!

  2. Vilken chilisås, tomatbaserad eller sweet chilisås?

    1. niinis skriver:

      Är det sweet chili så brukar jag skriva det. Detta är den tomatbaserade.

    1. Tack, då sätter jag igång. Ha en riktigt go jul.

  3. Gissar att det funkar lika bra på tjocka revben?! Men undrar om man kan koka och frysa och sen glacera o grilla när de tinat?

    1. niinis skriver:

      Det tror jag absolut att du kan göra, har dock aldrig testat själv.

  4. Hej! Undrar om det är nödvändigt med vitlök. Är ingen fantast av det och här ska det ju användas både när de ska koka och i glazen!

    1. niinis skriver:

      Bara ta bort om du inte gillar!

  5. Malone skriver:

    Dessa var de bästa jag har gjort, barn och barnbarn bara älskade dem, fick lova att jag skulle göra samma nästa jul.

    1. niinis skriver:

      Så kul att höra! Roligt att ni gillade!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..