ANNONS

Julkakor -Nallekakor

/

Årets sötaste julkakor måste väl bara vara dessa små nallebjörnar?! Va?



Busenkla att göra och supergoda! Du måste testa, lovar att detta blir en höjdare på efterrättsbordet. ❤️



RECEPT ca 25 st:

2 dl farinsocker

250 gr rumsvarmt smör

0.75 dl rårörssocker

3 msk mjölk

1 msk vaniljsocker

1 ägg

5,5 dl mjöl

3/4 tsk bakpulver

3/4 salt

pretzels (salta kringlor)

Ögon & mun:

Jag har använt torkade blåbär och kakaocrisp av kakaobönor, men det går bra att använda vad som. Nonstop funkar också fint ju, bara fantasin sätter gränserna.

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Blanda farinsocker, rårörssocker, rumsvarmt smör, mjölk och vanijsocker i en bunke. Jag gjorde min kaksmet i min köksmaskin. Blanda så den är alldeles krämig. Ha sedan i ägget och blanda ordenligt.

3) Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Häll sedan i det i kaksmeten. Blanda samman så det går ihop, blanda alltså inte så länge här utan precis så att smeten går ihop. Rulla ihop bollar av smeten. Mjöla händerna lite om du tycker att smeten är kladdig.

4) Placera dessa på en bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem en bit isär så de inte flyter ihop i ugnen. Pressa till bollarna med handflatan innan du ställer dom i mitten av ugnen. Grädda i ca 7-9 minuter.

5) Så fort de tagits ut ur ugnen pressas ”pretzelshornen” dit samt ögon och näsa. De får sedan stelna till och svalna. Servera och ät! MUMSIGT och sött värre!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00