ANNONS

Glutenfri vit kladdkaka

/

Nu ska jag bjuda dig på detta goda recept på en glutenfri vit kladdkaka. Den här får som tåget i Kaffestugan. Även de som inte behöver äta glutenfritt köper den.

Mumsig som tusan!

RECEPT:

100 g smör

1/2 dl strösocker

1 msk vispgrädde

2 ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl pofiber

2 dl glutenfri mjölmix

Gör såhär:

1. Smält smöret i en kastrull på spisen.

2. Tillsätt 1/2 dl strösocker och grädde. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.

3. Vispa ägg och 2 dl strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.

4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott. (Önskar du helt vanligt mjöl byter du bara ut pofiber och mjölmix till mjöl).

5. Tillsätt smörblandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.

6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.

8. Servera med löst vispad grädde och lite bär.

4
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00