Tips på contouring

Inlägget innehåller annonslänkar för Nordic Feel. 

Dags för ett litet skönhetsinlägg igen. Nordic Feel har nämligen rabatt på riktigt bra contouring-kit som jag tänkte tipsa dig om.

Så vad är contouring?

Countouring är egentligen inget nytt. Det började på 80-talet under supermodell-eran med amerikanske makeupartisten Kevin Aucoin som var en mästare på det där. Han sminkade hela Hollywoodeliten under 90-talet och gick bort i Aids bara 40 år gammal. Han jobbade med mörka och ljusa skuggor för att förstärka och försvaga uttryck i ansikte eller på kroppen. Kevin jobbade med 5 olika bruna nyanser för att remodellera och skulptera modellernas ansikte och gav ut flera storsäljande böcker i ämnet.


Hur gör man?

Man investerar i en contourskuggset och ett gäng bra borstar. Tänk så här….. Det du vill förstärka i din look: Mörka skuggorna. Det du vill ska poppa ut. Ljus skugga! Testa dig fram. Här ovan har du en riktigt bra guide tycker jag. 

Detta contourkit är från Glo-minerals och är ett riktigt bra sådant. Rabatt just nu så skynda fynda!

När du kör contouring så kan du göra sånt som t ex att förminska och försmala din näsa. Få dina kindben och panna att ploppa ut. Lyfta ögonbrynen och göra så dina ögon får ett rejält sug. Testa dig fram, det kan göra stora förändringar verkligen.


Ska du investera i en riktigt bra borste så tycker jag du ska investera i denna! Denna kan du göra all contouring med. Inte bara contouring….denna kan du använda till både foundation och rouge också.


Här har jag kört en lätt contouring. Pannan ploppar ut lite t ex. Ögonen har lite mer djup osv.

Testa vetja! Det är riktigt skoj faktiskt!

13
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 years ago

Nää….vet inte det jag… Får nästan lite ont i magen när jag ser alla unga tjejer/kvinnor (bloggare) som contourar sina ansikten så de ser ut som skyltdockor till slut! Varför? Denna hets att se ”perfekt” ut (dvs som en Barbie docka). Önskar så att de vågade bara vara sig själva…. Med det inte sagt att man inte kan sminka sig och ha smink som ett intresse (jag sminkar mig!!!) – absolut. På din bild Nina ser det ju väldigt naturligt ut, det är fortfarande du liksom 🙂 Är bara sådär lite ledsen generellt över unga kvinnors utseendehets, det har verkligen bara blivit värre. Har själv en dotter som snart är tonåring, önskar så att hon inte sätter sin självkänsla på utsidan. Jaja, svävade väl iväg något här från ett sminktips….

Nästa inlägg

När man njuter av sommar

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x