ANNONS

Glutenfri smulpaj med marinerade rabarber

/

Gokväll raringar!

Ett lite snabbt recept ska du få innan jag kör kvällens sista inlägg.

Den här godingen måste du testa, även om du inte är känslig för gluten så kommer du tycka att den här smulpajen är maaaaagisk!

 GLUTENFRI RABARBER SMULPAJ

3 dl glutenfri mjölmix (jag använder Finax)

2 dl havregryn

2 msk strösocker

1 msk vaniljsocker

100 g smör rumsvarmt


Marinerade rabarber:

3 stänger rabarber

3 msk strösocker

50 g smör

0,25 dl ljus sirap

½ tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Börja med att göra rabarbermarinaden. Skala och dela upp rabarberstängerna i mindre biter. Lägg allt i en lite större kastrull.
2) Ha i strösocker, smör, vaniljsocker, kanel och sirap i kastrullen. Rör ihop allt och låt sjuda några minuter på medelhög värme. Rabarbern ska bli lite mjukare och suga i sig av allt det härliga.
3) Gör smuldegen. Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg.
4) Häll rabarberna i en pajform. Smula över smulpajsdegen och sedan är det skjuts in i ugnen. 200 grader i ca 15-20 minuter. Pajen ska få en gyllenbrun färg uppepå. Servera med vaniljsås. Sedan äter och njuter du! ♥

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00