ANNONS

Våffelbägare

/

Det bästa tipset ever måste vara den här maskinen som man kan göra våffelbägare i! Ja men kom igeeeeen så jädrans bra?

Såna här våffelbägare kan man fylla med vad som! Allt från fet turkisk yoghurt med frukter och bär till cheesecakefyllning och glass. Men det är inte bara söta grejer som passar, matigt passar lika bra ju. Fyll med någon härlig créme fraicheröra, skinka och melon, bacon och ägg, tacos eller varför inte en härlig ruccolaröra med bitar av grillad kyckling. Mums säger jag bara!

Det är det här våffeljärnet jag pratar om. Hur perfekt?RECEPT VÅFFELSMET

125 g smör

2 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 ägg

1 tsk bakpulver

2 dl iskallt vatten

GÖR SÅHÄR:

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i smör och vatten.

Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våffelskålarna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00