Kladdig vit kladdkaka med hallon

Måste tipsa dig om den kladdigaste och godaste vita kladdkakan! Denna går som smör i Kaffestugan när vi har den i vårt sortiment.


RECEPT 1 kladdkaka:

2 st ägg

2 dl socker

100 g smör

100 g vit choklad

2.5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl hallon

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Rör ihop ägg och socker. Inte vispa, vi vill inte ha in luft i kladdkakan.

3) Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten.

4) Rör i mjöl och vaniljsocker.

5) Häll ner smeten i en springform. Lägg i hallonen. Jag lägger alltid bakplåtspapper i botten istället för att smörja kakformen.

6) Grädda i 15-25 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka, som min ungefär).

7) Pudra florsocker över kakan och låt kladdkakan svalna innan du serverar den med en klick grädde.

  1. Jörgen skriver:

    Fick också en platt kaka, inte alls som på bilden. Skulle jag få som på bilden skulle jag behöva dubbla recept 3-4 gånger

    1. niinis skriver:

      Testa en mindre form.

      1. Jörgen skriver:

        Ska göra det, men god var den, älskar dina recept:)

  2. Annin skriver:

    Ser jätte god ut , kan man frysa den

    1. niinis skriver:

      Går jättebra!

  3. Anne skriver:

    Kladdkakan ser gudomlig ut undrar om man kan göra den glutenfri?. Vilket mjöl ska jag använda i så fall?.

    1. niinis skriver:

      Jag skulle blanda lika delar mjölmix och rismjöl eller bara mjölmix. ❤️ Ha i 1 msk fiberhusk också.

  4. Jenny skriver:

    Misslyckades fullkomligt trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Känns som det fattas bakpulver eller något annat. Reste sig inte alls och skinnade sig på ytan precis som det ser ut när man kokat mjölk. Hade den i ugnen i 25 min. Får se hur den smakar imorgon på jobbet.

    1. niinis skriver:

      Jättekonstigt! Har gjort den säkert 100 ggr och så har det aldrig blivit för mig. Bakpulver har man nästintill aldrig i kladdkakor. Meningen är ju inte att den ska resa sig, den ska vara superkladdig i mitten och rätt platt. En natt i kylen brukar göra susen.

  5. Minna skriver:

    Den ska jag definitivt baka! Ser supersmarrigt ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..