Krossad potatis med vitlök och parmesan

Nu ska jag bjuda dig på ett suuuuupergott recept på ”smashed potatoes” eller krossad potatis som det heter på svenska. Detta är ett galet gott tillbehör till grillat. Du måste helt enkelt testa!

RECEPT SMASHED POTATOES

1 kg potatis
3 msk smält smör
några droppar olivolja
4 vitlöksklyftor pressade
1 msk hackad färsk persilja
Flingsalt & svartpeppar
4 msk parmesanost

GÖR SÅHÄR:

1) Koka potatisen så den är genomkokt.

2) Lägg potatisen på bakplåtspapper, ta en handduk och lägg över potatisen. Tryck sedan med handen så att potatisen krossas.

3) Spraya eller droppa över olivolja, häll över det smälta smöret över potatisen också.

4) Strö över persiljan, pressade vitlöksklyftorna och parmesanen uppepå. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills ytan börjar Bill otroligt krispig.

Följ gärna min Facebooksida och min Instagram för mer inspo, massa recept och tips.

  1. Gitte skriver:

    Ska potatisen skalas innan man kokar den eller ska man äta det med?

    1. niinis skriver:

      Potatisskalen kvar på.

  2. Jenny skriver:

    Funkar detta till nyår, tillsammans med porterstek?

    1. niinis skriver:

      Jaaa, så gott!

  3. Marie skriver:

    Går det bra med färskpotatis?

  4. Carina skriver:

    Har gjort dessa i ett par år men inte med dom ingredienserna ovanpå -måste prova

  5. Men, vad hungrig jag blev!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..