ANNONS

Bästa ingefärsshoten

/

Hur går det med förkylningarna? Här har just Tony blivit lite bättre, jag och Milo håller på som bäst och mamma var här igår och hon är superförkyld. Å nä, ingen av oss har druckit den här drycken, då jäkla dumt när man vet att det funkar.

Det finns dom som druckit en shot varje morgon sen 5 år tillbaka och inte varit förkylda en endaste gång. En del säger att de inte dricker det på sommaren utan börjar i augusti och kör på till april typ. Det gör man som man vill…. Men det som verkar helt fantastiskt är ju att det verkar hålla förkylningar borta.

Jag googlade för 2 år sedan och letade efter det bästa receptet, det är det jag tänkte tipsa dig om igen!

Såhär bra är den, kolla in kommentaren här ovan så förstår man huuur bra!

Detta recept ger 1 liter och du kan förvara det i en flaska i kylen i upp till 1 månad.

RECEPT 1 LITER INGEFÄRSSHOT

200 g färsk ingefära

1 l vatten

½ dl honung

2 st citroner

4 tsk malen gurkmeja

1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Koka 1 liter vatten.

2) Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta på.

3) Låt det kokta vattnet svalna till runt 60 grader, detta för att man inte ska förstöra allt det nyttiga och fantastiska i ingefäran och de andra ingredienserna. Lägg i den rivna ingefäran och låt dra i ca 20 minuter.

4) Sila av ingefäran och ha sedan i honungen. Låt svalna helt.

5) Pressa i citronerna, ha i gurkmejan och kanelen. Rör om ordentligt, häll upp i glasflaska med tätslutande lock. Förvara i kylen.

Den här effekten har ingredienserna.

Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatoriskt, bra för tarmar och mage. Ökar blodflödet, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!

Citron: Perfekt källa till vitamin C. Innehåller även bioflavonoider som är antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Citron är nyttigt som stärker ditt immunförsvar och har en läkande effekt på skador på kroppen, som orsakas av fria radikaler. Den besitter antibakteriella egenskaper och har en renande effekt på blodet, ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen vilket kallas detox.

Honung: Den läker sår, lindrar halsont och tar kål på bakterier. Antiinflammatorisk och läkande i t ex tarmen.

Gurkmeja: Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. –Gurkmejans effekt är lika stark – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin.

Kanel: Reglering av blodsocker, förbättrad insulinkänslighet och inverkan på hjärt- kärlhälsa.

Följ mig gärna på min FB-sida för fler tips och recept HÄR

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

3
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00