LYXKAKA

Igår bakade jag ju en kaka som vi ska bjuda mina svärisar på när de kommer och hälsar på. Ojoj, vilken kaka. Den här måste du prova verkligen! Det är en kaka du bakar i långpanna. En mjuk saftig kaka med lite crunchig ripping uppepå kakan som under gräddningen liksom borrar sig in i själva kakan. Helt fantastisk, denna ska jag baka fler gånger, det är en sak som är säker!

Jag vet att denna kakan har många olika namn, dock så vet jag inte om just den här som jag haft i oboy i ripplet heter, för det är ju inte samma kaka som den med kanel. 

Inspireras av fler goda kakor:

• Snabb luftig rabarberkaka (byt rabarber mot blåbär, äpplen eller hallon)

• Världens godaste rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör (byt mot bär eller annan frukt)

• Himmelskt god äppelkaka 

• Världens godaste blåbärspaj

Den här kakan kan du variera om du vill, gör som sagt en härlig kanelblandning istället, byt ut oboy mot en mindre mängd kanel. Gott också att blanda havregryn och mandelmassa. Våga prova dig fram, det kan bli hur bra som helst.

Kolla in hela min kategori med MJUKA KAKOR (<klicka för alla recept) – långt över 100 recept!!!

 LYXKAKA

3 av mina absolut populäraste kakor just nu: Apelsinsockerkaka // Snabb Mandelmassakaka // Snabb lyxig äppelkaka med vit choklad

3 ägg
2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl havremjölk (funkar med vanlig mjölk också)
100 g smält smör

RIPPEL:

100 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl oboy

GÖR SÅHÄR:

1) Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt. Häll i det smälta smöret.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Häll i det i smeten och rör om med slickepott.

3) Häll i mjölken och rör om tills du har en någorlunda slät smet. Lite klumpar gör ingenting.

4) Gör ripplet. Smält smöret, blanda sedan i strösocker, havregryn och oboy. Jag körde lite med elvispen i.

5) Häll i smeten i en bakplåtpappersklädd plåt. Jag hade en plåt som är ca 25×35 cm.

6) Ta sedan och ”strö” ut ripplet över hela kakan. Grädda på 200 grader i ca 15-20 min eller tills din kaka är torr när du känner med sticka.

Den här succékakan bara måste du testa att baka nångång, den är omöjlig att inte älska! Recept, klicka HÄR.

En annan kaka som du bara inte får missa är denna VANILJ & CITRONKAKAN, som vaniljhjärtan men i långpanna. Faaaarligt god! Recept, klicka HÄR.

Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten! 

Det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan att inspireras av, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER

 • PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

162
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
5 years ago

Den med kanel i är ju ett säkert kort

Maggda
Maggda
5 years ago

Denna kakan ska jag baka till fotbollens loppis!

niinis
niinis
Reply to  Maggda
5 years ago

Ja gör det! Den kommer bli gillad tror jag!

Ann-Britt Lundkvist
Ann-Britt Lundkvist
4 years ago

Jag vill tacka för alla underbara recept du delar till oss, Mycket god mat blir lagad och goda kakor blir bakade. Så än en gång tack för alla tips

niinis
niinis
Reply to  Ann-Britt Lundkvist
4 years ago

Tack snälla för de fina orden, blir jätteglad! Kram

Gunilla
Gunilla
4 years ago

Den heter Sommarkaka, ursprungligen bakad av skolbarn i Korsträsk, en liten by i närheten av Piteå. Min svärmor, som är från trakten, gav mig receptet, som hon hittat i Piteå-tidningen för ca 30 år sedan. Denna underbara kaka har jag bakat oändligt många gånger, alltid lika uppskattad.
Tack för alla dina fantastiska recept!

Katharina Widler Karlsson
Katharina Widler Karlsson
4 years ago

Tack för Jättefina recept

niinis
niinis
Reply to  Katharina Widler Karlsson
4 years ago

Varsågod, kul att du gillar!

Jenny
Jenny
4 years ago

Måste prova att baka den 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
4 years ago

Ja prova! 👍🏼

Mikaela
Mikaela
4 years ago

Denna har jag gjort i många år fast med kanel i crunchet 😻 istället för O’boy.. Ska genast testa denna oxå 👍

niiinis
niiinis
Reply to  Mikaela
4 years ago

Ja testa, så gott! 🙂

Birgitta Hjortlöv
Birgitta Hjortlöv
3 years ago

Supergod kaka. Bakat den förr med kanel men den här är mycket godare. Använde oboy med mindre socker. Tack för alla fina recept.

niiinis
niiinis
Reply to  Birgitta Hjortlöv
3 years ago

Så roligt att du gillade! 🥰🥰🥰

Denice Lundberg
Denice Lundberg
3 years ago

Funkar det med kakao?

niiinis
niiinis
Reply to  Denice Lundberg
3 years ago

Absolut! 👍🏼

Marie-Louise Granström
Marie-Louise Granström
1 year ago

Följer alltid dig tack för alla fantastiska recept

Charlotte Gustavsson
Charlotte Gustavsson
2 months ago

Såå fina och bra recept Nina lägger ut! Har nu bakat 2 omgångar av Lyxkakan som ska serveras i morgon!
Själv saknade jag o’boy hemma och i affären gapade hyllan tom så jag blandade 105 g socker, 45 g kakao, 2 g salt och 1 msk vaniljsocker. Detta blev precis lagom till 2 dl ”o’boy”.

Margitte Andersson
Margitte Andersson
1 month ago

Gjorde lyxkakan, men allt mitt rippel hamnade på botten ?

Nästa inlägg

Vårens trender

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x