Tillskott som hjälpt mig

Ja ni vet ju att jag skrivit om tillskott tidigare, jag får frågor om det ofta så jag kände att jag behövde skriva om det igen. Varje gång jag skriver om det så kommer det massor med frågor ifrån er angående olika saker så jag tänkte jag skulle dra lite i stora drag om hur det hjälpt mig.

Jag har ätit tillskott nu i 2,5 år. Jag började sommaren 2016, detta efter en psykisk meltdown och efter att jag mått så fruktansvärt dåligt under en lång period. Jag märkte att det var som värst när jag hade PMS. Men jag hade ständiga problem som sömnsvårigheter, värk i olika delar av kroppen, spänningshuvudvärk, konstig yrsel m.m. m.m. Alltså jag hade så mycket konstiga symtom att jag faktiskt trodde att jag var allvarligt sjuk, lägg då på min hypokondri så kan ni kanske förstå att det var några år som var riktigt kämpiga. Allt började 2013, så i 3 år gick jag runt och mådde dåligt. Inga prover visade något konstigt alls i min kropp efter omfattande undersökningar och provtagningar. Men vad i helskotta var det då? Det kunde ju inte vara meningen att man bara skulle må piss utan någon anledning.

Det var då jag kontaktade Mia Lundin och hon lugnade mig med att hon nog visste vad problemet var. Gissa om jag kände lycka? Att någon ändå trodde att jag faktiskt inte mådde bra även om blodprover visade det motsatta. Jag tog nya prover och de kunde visa att jag hamnat i förklimakteriet. Det som händer då är att det blir hormonobalans vilket resulterar i att hypofysen som styr och ställer bland hormonerna somnar och det blir kaos. Det och en herrans massa mineral och vitaminbrister gjorde att jag var totalt under isen. Hormonobalansen löste sig med progesteron, dock så var det massor med brister som behövde lösas. Tyvärr så är sjukvården idag (i alla fall inte här) så pigga på att göra omfattande undersökningar när det kommer till vitamin och mineralbrist.

Men, jag hade inget att förlora på att testa tillskott, tänk om det skulle hjälpa mig att må bättre?

Tillskott från Better You som jag nu provar. 

Så vad hände då när jag började med tillskott? Jo men massor. Jag kan inte nog tacka Mia Lundin för att jag fick tillbaka mitt liv. För att nästan alla mina märkliga symtom försvann efter ett par månader på tillskott. De första förändringarna kände jag redan efter några dagar. Det var faktiskt helt otroligt. Jag hade länge svårt att tro att bara tillskotten kunde hjälpa mig så mycket.

Jag har gjort hårmineralanalys och sett att jag ligger bra nu i mina värden. Men jag tog inga tester innan jag började, jag hade inget att förlora då jag mådde så dåligt. Inget av det jag äter är heller farligt på något sätt. Vill man så finns det enkla tester man kan bekosta själv genom Werlabs om man känner att man vill testa sig själv först.

Här är några av de tillskott som jag äter dagligen.

I vår del av världen så skiner t ex solen alldeles för lite för att vi ska ha >>D-vitamin<< som räcker genom hela året. Jag som aldrig solar och alltid har stark solskyddsfaktor får ALDRIG tanka D-vitamin, vilket ledde till en stor brist. Det gav t ex all min ledvärk och något som jag länge trodde var foglossning (8 år efter jag födde), det gjorde också så jag drabbades av depression, fick mer ångest och andra jobbiga saker. Jag tog aldrig någon test på om jag hade brist, det visste Mia att jag hade ändå…. och hon hade helt rätt. Jag äter året runt nu…. all ledvärk är borta och depressionen, lite ångest kvar till och från men det beror nog mer på menscykeln är någon brist.

>Magnesium<< började jag med redan tidigare då jag fick tips om det. Den gjorde också stora skillnader. Den tog bort min yrsel, min huvudvärk, mina nervryckningar (hade sjuka muskelryckningar),  extra slag på hjärtat, inte haft förstoppning sen jag började heller. Magnesium kallas ju för mirakelmineralen och har t ex hjälpt min pappa att få bort sin arytmi helt. Inte ens betablockerare klarade det… har skrivit massor om Magnesium. Jag har ett antal vänner som jag tipsat om att börja och alla har verkligen känt skillnad. Några som haft migrän har blivit helt hjälpta. Milo som har barnmigrän har inte haft ett enda migränanfall sen han började. Det är verkligen en mirakelmineral. Du hittar mer om vad jag skrivit om det här.

Är det något jag verkligen vill tipsa dig om är det att börja äta Magnesium. Läs den HÄR artikeln också där experter menar att magnesium ju faktiskt räddar liv!

>>Zink<< äter jag också, hjälper immunförsvaret bl a och massa mer. Du kan läsa om mer om zinkbrist här. 

Laxolja med omega<< , med omega fick jag bort en envis inflammation jag hade i axen, hade haft den i 10 månader innan jag började. Fick tipset av min vän Carro som jobbar som massör och tammefasen att det hjälpte alltså. Omega är ju inflammationshämmande som tusan, läs mer HÄR. 

Nästa grej jag måste testa är denna >> bärboost<<, obs…. äter man D-vitamin redan så kan man alltså byta ut det mot den här. Det är nämligen tillräckligt med D-vitamin i denna. Så varför skulle den här vara bra istället då?  Jo, brist på ett vitamin kan leda till att immunförsvaret försvagas. En stor del av kroppens immunförsvar sitter i tarmfloran som vi vet. I den här är det tillsatt en aktiv bakteriekultur. Utöver detta innehåller Bär Boost extrakt från frukter och bär som goji, acai, druvkärna, blåbär och nypon som är rika på antioxidanten vitamin C, viktig för ett normalt fungerande immunsystem. Sist men inte minst så är det även ingefära i den. Den här måste ju boosta mitt vidriga virus så det bara smäller om det tänker jag.

Nästa ut som jag bara måste tipsa dig om är >>gurkmeja<<, min burk är precis slut men jag har klickat hem en ny, vill inte vara utan en enda dag. Alltså, herreminjeee så mycket bättre jag blivit i magen av den här alltså. Min IBS har varit bortblåst sen jag började och jag har haft stora problem med uppblåsthet och mycket smärta i skov innan det., men inte en gång sen jag började med Gurkmeja, jag är helt frälst. Jag kommer aldrig sluta med det här. När jag fick läsa om att den är starkare än antiinflammatorisk medicin så var jag bara tvungen att testa. Helt otrolig skillnad på min mage, som sagt….inte ett IBS-skov och då ska man komma ihåg att jag slarvat rejält över jul och nyår. Läs mer HÄR.

Japp, det var nästan alla preparat som jag äter, jag äter också B-komplex, C-vitamin och järn varje dag för att fylla på.  För mig har det hjälpt ofantligt mycket. Så mycket att jag tipsat vänner som mått piss att testa. Hela min familj äter tillskott idag, pappa äter och mamma har precis börjat. Alla gör som dom vill men mår man piss och inga fel hittas kan det absolut vara värt att testa tillskott.

Idag lider många av olika vitamin och mineralbrister i vårt land, ja hela Skandinavien faktiskt. Våra jordar är utarmade och all mat är så processad så idag har det blivit svårt att få i sig tillräckligt genom vår mat vi äter även om många tror att man borde få i sig allt genom kosten. Men, som sagt… mår du piss, testa, det är mitt hetaste tips!

  1. Härligt och tänkte faktiskt på dig, att du lär äta någon av deras och såklart . Har precis påbörjat Bärboosten och ashwagandhan… . Kramar o h härligt att du mår så mycket bättre, nu funderar jag igen på Magnesium…

  2. Anna skriver:

    Rekommenderar att titta på senaste avsnittet av Vetenskapens värld som handlar om placeboeffekten! Tillskott kan absolut behövas om man har en påvisad brist på något, får i sig för lite via kosten eller inte kan tillgodogöra sig det. Men kroppen kan inte ta upp hur mkt som helst utan gör sig bara av med överskottet, alltså kissar man ut pengarna….

  3. Tack för tips! Har IBS och ska genast testa gurkmeja.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..