Fredagspeppen

Är ni Fredagspepp tro?

Jag har varit och gjort en del ärenden. Kurerat mig ordentligt och känner att det i alla fall verkar vara på väg åt rätt håll med min envisa förkylning. Dock så blir man ju alltid lite hängigare mot kvällen. Vågar dock knappt säga att det ens är lite bättre, man vet inte så noga med detta virus.

Idag fyller stora barnens pappa 50 år. Känns helt galet att han hunnit bli det. Han var 18 år när jag lärde känna honom, jag har alltså känt honom i 32 år. Det är ju sjukt när man själv känner sig som 28. Imorgon ska han firas av oss, idag är han nämligen i Sthlm med sin tjej och firar.

Har ni inhandlat någon härlig fredagsbukett? Det finns inte mycket som är mer fredag än en fin fredagsbukett på köksön.

Idag gjorde jag klart en annan målning, en som suttit på näthinnan ett tag. Som du ser så ”finmålar” jag inte, det är väldigt slabbigt när jag målat. Det måste få vara så för mig, det är min stil att måla.

”She” heter den. Längtat efter att måla kroppar igen, gjorde ju det i början när jag började måla ordentligt. Var så kul att göra den här målningen. Du anar inte hur den glittrar fint i solen.

Efter målning så hämtade jag mamma och så for vi iväg på en liten shoppingtur. Älskar att umgås med min fina mamma. Hon o jag är så lika på så många olika sätt…. som när vi plöjer butiker, vi gör det exakt likadant. Snabbt och målmedvetet. Haha…

Här hemma var det tänkt att jag skulle hunnit storstädat men jag kom av mig. Vaknade ju så sjukt tidigt inatt så jag blev helt slut. Nu när man inte mår 100 pga det här viruset så är det bäst att chilla lite och städa sen när man är pigg. Det fick räcka med lite undanplockning bara.

Man ska inte hålla på och stressa sönder sig med såna bagateller. Det blir ju fredag även om man inte storstädar. Vi har klurat fram och tillbaka på att köpa städ hit hem lite då och då…. men jag tror att jag skulle städa inför att de skulle komma.

Men, jag får lite dåligt samvete. Eftersom jag mest jobbar hemifrån så tycker jag kanske att jag borde kunna sköta det. Det finns dock ett litet krux med det. Kruxet är att jag inte tillåter mig att jobba i lugn och ro då jag stressar över stök och sånt här hemma. Kan liksom inte jobba i lugn o ro förrän jag plockat och städat färdigt ibland. Lagom till jag är klar med alla hemmabestyr och jag hunnit fota klart t ex och har redigeringen kvar är det dags att hämta Milo.

Men… som sagt, jag är nog nästan säker på att jag skulle städa inför att andra skulle komma och städa i mitt hem, då undrar man ju om det ens finns någon mening med det då? Haha… ni som har städ hemma, städar ni innan dom kommer? Är det ens någon idé då?

Nu ska vi snart börja laga mat, hos oss blir det den här rätten ikväll.

Världens godaste tacogratäng! Den här är verkligen så god. Finns ingen botten på den även om man tror det. Du måste testa nångång om du inte redan gjort det.

Hörni, önskar er en mysig fredagkväll. Kommer att berätta om mina andningsövningar imorgon.

Kram Nina

  1. Helene skriver:

    Städhjälp är det bästa som hänt oss, kan aldrig städa lika fint och noggrant. Jag bara plockar innan hon kommer, litar på att hon är van att se de smutsigaste hemmen. Vi har varannan vecka städning sedan 2 år.

  2. Marie skriver:

    Vi har haft städhjälp varannan vecka sedan vår äldsta dotter var 1 år, fyller 18 snart. Absolut det bästa vi gjort. Har därför kunnat spenderat lediga tiden med barnen på helger och kvällar. Det blir absolut lite plock för hela familjen dagen innan städ, byta lakan och barnen plockar ordning på sina rum, tömma återvinning, vika undan tvätt etc. Men oj vad härlig känsla att komma hem till rent hus!! Såå värt det. Dessutom försvann allt tjafs om städning med mannen!! Tycker absolut du ska prova! Jag hade väldigt motstånd innan vi provade första gången.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..