Energitjuvar och vem är du?

Godmorgon!

Mycket tankar här på morgonen. När man är hemmavid mycket och i sina egna tankar så hinner man tänka, det kan jag lova er. Det är mycket som far i den här hjärnan alltså….

Ska faktiskt dela med mig lite tänkte jag.

Något jag märkt förändrats för mig när jag blivit äldre är att jag älskar inspirationen jag får. Det kan handla om all sorts inspiration. Ett instagramkonto som ger mig feelgood känsla, en blogg som motiverar mig att tänka annorlunda när jag är deppig, någon har köpt en ny snygg sittpuff som jag också blir sugen på, någon ger förslag på hur man får en morgon att bli så smidig som möjligt, någon tipsar om en fin och perfekt täckande foundation och någon ger mig ett ordspråk på något andligt som jag verkligen suger i mig. Jag älskar det och känner riktigt hur min energi fylls på av sånt. ❤️

Något jag också märkt är att jag inte längre har tålamod på samma sätt med saker som suger min energi. I morse så avföljde jag en (jag avföljer väldigt sällan) som länge gett mig inspiration, jag avföljde den personen överallt så att säga. Anledningen var att jag känner att det inte ger mig något längre, tvärtom så stör jag mig lite och då ska man sluta följa. Man ska aldrig hänga kvar för att få irritera sig, det ger varken mig eller den personen något. Tvärtom så sinkar det min energi, så varför fortsätta? Finns absolut ingen anledning.

Här på bloggen fanns länge en kvinna som störde sig så gruvligt på mig. Allt jag gjorde var fel. Hur jag såg ut var fel osv. Det var aldrig bra! Jag måste ha varit den där personen som sög hennes energi. Den här bloggen har modererade kommentarer som godkännes av mig och också av Tony. Till slut kände t.o.m Tony som inte är av den känsliga sorten att det behövde få ett slut. Det slutade med att jag sökte upp henne och förklarade hur jag kände med allt.

Det var en helt vanlig kvinna… mamma osv, inget hemskt troll som bara vill folk illa. Ibland tror jag att personen som vill vara elak kanske mår skit själv. Kanske genomgår något jävligt tufft och så får man se lite yta på någons blogg och så slinter det. Man kan helt enkelt inte låta bli att skriva något elakt då man är så inihelsickes ledsen eller trött på något i sitt eget liv. På något sätt har jag förståelse för det, dock så har jag noll förståelse för när man börjar skriva elakt. Då är det bättre att bara låta det vara. Då är det bättre att gå vidare i sitt liv, söka sig till människor som ger lite energi och feelgood. Någon som kan ge lite igenkänning kanske, sånt brukar göra en gott. Det är ALDRIG ok att sitta och skriva skit till en människa man inte känner på riktigt om man inte kan göra det öga mot öga, så känner jag. Jag har inte hört ifrån henne sen dess och jag hoppas att det fortsätter så.

Det fanns en tid när jag låg sömnlös för en elak kommentar. Jag fick hjärtklappningen från helvetet, blev torr i munnen och tårarna rann. Jag kunde inte sova på en hel natt. Detta är helt sant. Lägg då till att jag var som mest hypokondrisk då… Såhär i efterhand kan jag inte förstå att jag orkade fortsätta blogga.

Till saken hör också att jag har världens snällaste och härligaste läsare, jag får i stort sett aldrig skit… men när jag väl fick det och mådde så otroligt dåligt i själen själv så blev det övermäktigt.

Jag är så glad att jag inte längre är så. Självklart är man människa och dessutom av det känsligaste slaget så en elak kommentar är ju aldrig rolig, men idag har jag ett annat självförtroende och en annan självkänsla. Jag har slutit fred med att alla inte kan tycka om mig. Jag vet att det snackas skit (får ofta höra vad som sägs men orkar inte lägga energi vid det heller längre) och så är det att vara offentlig. Man får på något sätt ta den baksidan av att man syns och hörs hela tiden. Alla gillar inte det och många har åsikter om det. Dom skulle bara veta kan jag tänka ibland.

Det gick många år där jag verkligen gjorde precis allt i min makt för att vara omtyckt av alla. Det kan man kalla för ren och skär självmisshandel. Ingen ska hålla på med sån skit. Alla har fått sitt liv för att leva det åt en själv, inte leva det åt någon annan eller behaga någon annan. Idag gör inte en elak kommentar ont på det sättet, jag blir mer förundrad över hur människor kan fungera? Jag kan fundera på hur den människan mår egentligen och skulle kanske gärna ta reda på var skon egentligen klämmer. Men så kan man ju inte heller hålla på, hobbypsykolog kan jag vara till mina nära och kära istället.

Såhär är livet. Man kan inte behaga alla. Alla passar inte ihop så att säga. Tråkigt vore ju om vi alla var exakt likadana, hur skulle vår värld vara då undrar man ju? Man ska nog istället acceptera att vi alla är olika med olika åsikter, levnadsstil, värderingar och tankar. Gillar man det inte så MÅSTE man ju inte ha den personen i sitt liv. Det är upp till alla att välja själva. Det enda vi själva kan påverka är våra egna val. Vad väljer man att göra i olika situationer, vilka människor väljer man att ha i sitt liv, vad får påverka mig och på vilket sätt. Det är ju så enkelt egentligen….

Vi är alla bara människor som försöker göra så gott vi kan och med ett så gott hjärta man kan ha. ❤️ Så är det i alla fall för mig!

Nu är jag nyfiken på dig! Kan inte du berätta lite kort om dig, jag är nyfiken på vem just du är och hur du tänker kring energitjuvar och feelgood!

Sätter ihop ett litet frågeformulär om det känns lättare att svara på.

ÅLDER:

JOBB:

INTRESSEN:

BARN?:

VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?:

MITT TIPS FÖR FEELGOOD:

BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT:

Nu ska jag skynda på min 10 åring att äta frukost, klä på sig, borsta tänderna och packa sin väska.

Vi hörs sen!

Kram Nina

 1. A-L skriver:

  ÅLDER: 46

  JOBB: Kontorschef bank

  INTRESSEN: Vara ute i naturen alla årstider, skidåkning, skoter, fiske, laga mat på öppen eld. I övrigt så matlagning, bakning, inredning, lyssna på ljudböcker, motionera

  BARN?: 3 st, 6, 13 och 16 år

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Jag försöker att undvika/göra mig av med energitjuvar

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Lev i nuet, vistas i naturen, motionera, lyssna på böcker, poddar mm

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: jag såg dig när du medverkade i Hela Sverige bakar och tyckte att du verkar vara en skön typ

 2. Sophia skriver:

  Hej, roligt med ett frågeformulär:)
  Jag är 38 år, jobbar som boendestödjare. Mina intressen är läsa, se på film/serier, träna, äta god vego mat, umgås med familj och vänner.
  Jag har 2 grabbar, 14 och 19 år.

  När något suger energi försöker jag att utesluta den/det fr livet. Har en kollega som suger energi, är dränerad efter ett arbetspass men jag jobbar på att stänga ut det som gör att kollegan tar min energi.

  Feelgood för mig är att gå promenad i alla väder, gillar kyla och frisk luft bäst eller att se en favorit film.

  Jag ramlade över din blogg av en slump när jag letade recept och har fortsatt att ramla in sedan dess 🙂

 3. Hej Niinis! Jo jag heter Cecilia, är 44 år och jobbar som elevassistent på en gymnasieskola i Helsingborg. Har 4 barn vilka 3 st är grabbar o 1 dotter som är äldst. Min dotter flyttade hemifrån i somras o det kändes tufftSåklart gläds man men mitt mammahjärtat gråter floder❣️Så nu är det bara en massa testosteron i hela husetIntressen är musik, konserter, allt med det övernaturliga, följa serier, katter, ut o promenera, politik och matlagning. Det är så olika med vad som suger energi..i mitt jobb måste jag lägga sånt i en ”låtsas väska” innan jag kommer hem..Annars har jag mycket sånt runt mig tyvärr. Vi har många invandrar ungdomar vilka har upplevt fruktansvärda hemskheter under sina barndomsår o vid flykt..Stackars alla barn o ungdomar i detta kaosJa feelgood för mig är att se hur bla insamlingar till allt från ensamma föräldrar m barn till gamla människor får guldkant på tillvaron i detta hårda samhälleÄven insamlingar till barn o vuxna med allvarliga sjukdomar är fint att se, alla kan vi hjälpas åt. Jag tycker även att feelgood för mig är även det andliga, se program där de får hjälp med ”något” de inte kan förklara..hoppas du förstår vad jag menar..Jag har läst din blogg i flera år o har följt dig länge. Gillar hur du skriver o känner igen mig i mycket✌Vi är i liknande ålder o har tyvärr samma kroppsliga trubbel, har fått en del väldigt bra tips för min hälsa tack vare dig❤️Så tack Niinis för att du delar med digJag önskar dig allt gott o ett inre lugn i livet❤️

  1. niinis skriver:

   Vad härligt att höra att du fått hjälp med en del kroppsliga problem, det gör mig glad. ❤️ Andlighet ligger mig varmt om hjärtat så jag förstå precis vad du menar, man hämtar mycket kraft ifrån det. Tack för dina fina ord! Kram

 4. Katrin skriver:

  Fina Nina, du har världens bästa blogg

  1. niinis skriver:

   Fina fina du! ❤️ Tack så hjärtligt!

 5. Emma skriver:

  ÅLDER: Emma snart 35 år ung

  JOBB: Förskollärare

  INTRESSEN: Tränar gärna när jag har tid, bakar, lyssnar på poddar och spenderar så mycket tid jag kan med familjen❤️

  BARN?: En pojk 3 1/2 och en flicka 1 1/2

  VAD GÖR JAG ÅT DET SOM SUGER ENERGI?: Förr gillade jag bara läget, tog åt mig av det jag kanske inte behövde egentligen, tog på mig alldeles för mycket och sa till allt.. inklusive energitjuvar. Nu har jag i takt med att jag blivit äldre, blivit mamma och förlorat min pappa blivit väldigt mycket bättre på att sålla bort det där som bara tar energi istället för ger. Jag har lärt mig att man kan säga nej utan att ha en särskild anledning och man behöver inte få dåligt samvete.. då säger man ja till sig själv istället! Inte alltid helt lätt men jag har blivit bättre på det iaf!

  MITT TIPS FÖR FEELGOOD: Kramar, omtanke, kärlek, choklad, träning ❤️

  BÖRJADE LÄSA BLOGGEN FÖR ATT: Jag snubblande nog in här av en tillfällighet, men det är jag väldigt glad för! Du verkar vara så genuin och härlig och man blir alltid glad och pepp av att läsa dina inlägg ❤️

  1. niinis skriver:

   Fina du, tack för rara ord! ❤️

   Bra att du tagit tag i energitjuvarna. Man ska komma ihåg att det enda man gör med att låts dem suga energi är att vara elak mot sig själv. Ingen kommer någonsin att tacka dig för det, så heja dig när det kommer till att bli ännu bättre på just det, det är värt det…jag lovar!

   Kram till dig! ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..