ANNONS

Glutenfria våfflor

/

Hörni, på måndag är det våffeldagen. För mig är våffeldagen det riktiga startskottet på våren. Vet inte varför men det har bara blivit så med åren.

Här har du ett supergott recept på helt glutenfria våfflor. Så goda att äta till grädde och sylt.

Glutenfria våfflor, ca 8 st.

100 g smör

4,5 dl mjölk

1 tsk bakpulver

4,5 dl Finax Glutenfri Mjölmix

0,5 tsk salt

1 tsk socker

Smör till våffeljärnet

Gör såhär:

1) Smält smör och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna. Brukar svalna rätt snabbt med riktigt kall mjölk.

2) Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan. Här låter jag det stå och svälla i ca 10 min.

3) Tillsätt sen salt och socker. Rör till en jämn smet. Pensla järnet med smält smör och grädda smeten i våffeljärnet.

Servera med grädde och sylt, det är också supergott med glass och chokladsås. Tony brukar ha på smör och socker. 

Ät & njut på måndag! Det tänker jag göra!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00