ANNONS

Hur blir man LYCKLIG?

/

Jag påbörjade ju att skriva om detta i morgonens MÅNDAGSLISTA. Detta är verkligen så jäkla bra så jag måste bara dela med mig.

Det finns alltså 10 punkter som bevisat gör dig lyckligare. Många tester har gjorts i många olika omgångar bl a med deprimerade personer. Här har du alla 10 punkter som kommer hjälpa dig att bli en lyckligare människa.

1) TACKSAMHET, TACKSAMHET, TACKSAMHET

Man kan inte nog poängtera hur mycket lyckligare man blir av att känna tacksamhet för det man har. Det är den mest boostande lyckokänslan som finns. Det gör dig lyckligare, det gör dig till en bättre människa i relationer osv.

Bronsmedaljister är oftast lyckligare än de som vann silver, de är nämligen så lyckliga över att ha vunnit en medalj överhuvud taget.

LÄXA:

Skriv ned 3 olika saker du är lycklig för varje kväll innan Du ska sova. Se till att det inte alltid är samma, variera och försök hitta godbitarna ifrån din dag (hur dålig du än tycker den varit överlag).

Träna inte din hjärna att se det dåliga och memora sånt som gör dig ledsen. Fokusera så lite som möjligt på det. Hjärnan går att lära att tänka helt tvärtemot och bara tänka ”happy thoughts”. Tacksamhet är en stor bidragande faktor till happy thoughts.

2) GÖR NÅGOT DU ÄR BRA PÅ SÅ OFTA SOM MÖJLIGT.

Alla har egenskaper och något som man är riktigt bra på. Är du extremt duktig på att laga mat, rita, hoppa studsmatta, jogga, städa, hålla föredrag, sjunga, natta barnen, skriva säljmail eller whatever så ska du göra det ofta.

Tänk på dig själv i den bästa versionen av dig själv och sätt målet och rör dig hela tiden åt det hållet. Tänk på dig själv när du tycker att du är som bäst. Att leva så ger dig ett helt annat flow i livet.

3) UMGÅS MED MÄNNISKOR DU TYCKER OM SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT.

De lyckligaste människorna är de människor som är sociala och har fina relationer. Dela ditt liv med människor du tycker om och be dem dela sitt med dig. Ge dina vänner komplimanger, vi älskar nämligen komplimanger mer än vad vi älskar sex och pengar.

4) GE

Att ge gör oss lyckligare än när vi får. Att hjälpa andra att uppnå sina mål gör oss lyckliga. Att göra fina saker för andra idag kan göra så hela din vecka känns och blir bättre och lyckligare.

Man kan ge av sin tid. Av sitt engagemang. Sitt stöd. Man kan unna någon lycka och framgång och glädjas med den. Det finns olika sätt att ge på och alla sätt är bra.

5) NJUT

Ta dig tid att njuta av de goda sakerna i livet. Att tänka på härliga händelser och minnen i livet samt att se fram emot något har visat sig bringa lycka. Att njuta och leva i nuet har också visat sig bringa mer lycka. Att ha förmågan att njuta har visat sig vara de lyckligaste människorna på jorden. Att tänka på att vi har en stund här på jorden hjälper oss att fokusera och verkligen njuta av de olika sakerna livet har att erbjuda.

6) STRÄVA

Oftast gör man inte det som bringar en lycka, oftast gör man det som är enkelt. Sätt ambitiösa mål och sträva efter dem. Se på ditt liv som något som ska utveckla dig och låta dig växa som person istället för att se ned på dig själv, det ger dig endast dålig självkänsla.

Att bara sitta på soffan och se på TV gör dig inte lycklig. Du är lyckligare av att vara upptagen och har förmodligen roligare på jobbet än du skulle ha hemma sittande i soffan hela dagarna. Att tänka och jobba motverkar olyckliga känslor i kroppen. En klurande hjärna är sällan en lycklig hjärna.

7) VAR OPTIMISTISK

Optimism är nyckeln. Visst, att tänka negativt om saker kanske inte gör dig besviken om det inte blir som du tänkt dig. Men är det värt det? Gör detta att du inte blir en realist, ja förmodligen. Men att vara lite mer uppe i det blå är faktiskt bättre.

Människor som har positiva illusioner om sin relation är mer tillfreds, känner större tillit och kärlek och har mindre problem än dom som inte har positiva illusioner.

Att känna ett stort självförtroende gör dig mer produktiv och bättre i teamwork.

Att vara kär gör en lite uppe i det blå. Lyckliga människor tror att deras partner är lite bättre än vad de egentligen är. Att hitta en likasinnad är fördelaktigt i ett äktenskap.

Att tänka positiva lyckliga tankar, kramas och le och skratta mycket låter kanske lite flummigt men det är något som verkligen funkar.

8) FUNDAMETALT ÄR FUNDAMENTALT

Känner du dig sur och grinig? Se till att alltid försöka äta och sova bra. Att vara trött och hungrig gör det svårare att vara lycklig.

9) FREKVENS SLÅR INTENSIVITET

Mycket av små härliga saker är vägen till lycka. Du behöver många små saker att bli lycklig över och inte en enda ovanlig stor.

10) UNDVIK LIVETS VANLIGASTE SAKER MAN ÅNGRAR

* Jag önskar jag hade haft modet att leva livet så som jag vill leva det och inte efter vad andra förväntade sit av mig.

* Jag önskar jag inte hade jobbat så mycket.

* Jag önskar jag hade haft modet att visa mina känslor.

* Jag önskar jag hade hållit kontakten bättre med mina vänner.

* Jag önskar jag hade tillåtit mig själv att vara lyckligare.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00