Supergoda frallor

Igår bakade jag ju ett rejält gäng med frallor till ett frukostevent. Hur trevligt som helst och bröden blev verkligen uppskattade. Tänkte jag skulle bjuda dig på receptet nu.

Kolla in över 100 brödrecept: KLICKA HÄR 

FRALLOR ca 20 små

Mer gott bröd: Tunnbröd som gräddas i stekpannan // Mitt superpopulära Lantbröd // Mitt mest klickade bröd: Långpannebröd 

50 g jäst (1 pkt)

5 dl vatten

2 msk olivolja

2 tsk salt

2 msk socker

Ca 10-12 dl manitoba cream (vetemjöl)

Topping:

2 tsk agavesirap

1 msk vatten

Sesamfrön

Vallmofrön

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader.

2) Smula ned jästen i bakbunken.

3) Häll i vatten, olivolja, socker, salt och hälften av mjölet. Blanda degen väl. Fyll på med mjöl tills du har en smidig deg som släpper ifrån kanterna.

4) Jäs i bunken i ca 40 min med gladpack uppepå.

5) Lägg sedan degen på mjölat bakbord. Rör degen så lite som möjligt.

6) Skär ur bitar ur degen som väger ca 55-60 gr. Vik in kanterna under själva bullen så du får dem rundade.

7) Jäs i ca 30 min till. Sätt ugnen på 275 grader.

8) Blanda vatten och agavesirap och pensla bullarna. Strö på sessmfrön och vallmofrön uppepå.

9) Sänk ugnen till 250 grader. Grädda i ca 15-20 min till det fått fin färg uppepå.

(Tips: Vill du ha knaprig yta på dina frallor häller du i ca 2 dl vatten i en djup plåt och ställer den längst ned i ugnen. Grädda sedan frallorna ovanför).

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i den lille tummen under inlägget!

FÖLJ MIG HÄR: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

 

 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Långpannebröd med havregryn och chiafrön

Rostbröd

Blixt-tekakor

Ännu mer recept: 

Över 120 goda recept på mjuka kakor

Mina 10 populäraste kycklingrecept

15 billiga & goda rätter

10 perfekta rätter för matlådan

Över 100 goda brödrecept

8 underbara korvrätter

10 enkla & extra goda vardagsrätter

8 maträtter under 15 minuter

20 lättlagade rätter under 30 min

38 goda grytor

Kram Nina

28
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
4 years ago

Kan man ha ngt annat ön agavesirap?

niinis
niinis
Reply to  Therese
4 years ago

Vanlig sirap.

Marina Sköld
Marina Sköld
3 years ago

Är det vanlig ugnsvärme man har eller varmluft? När jag bakar bröd känns det som om det alltid är degigt i mitten

niiinis
niiinis
Reply to  Marina Sköld
3 years ago

Jag kör alltid med vanlig ugnsvärme. 😀

Nästa inlägg

Va i hela helvetet?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x