Supergoda frallor

Igår bakade jag ju ett rejält gäng med frallor till ett frukostevent. Hur trevligt som helst och bröden blev verkligen uppskattade. Tänkte jag skulle bjuda dig på receptet nu.

FRALLOR ca 20 små

50 g jäst (1 pkt)

5 dl vatten

2 msk olivolja

2 tsk salt

2 msk socker

Ca 10-12 dl manitoba cream (vetemjöl)

Topping:

2 tsk agavesirap

1 msk vatten

Sesamfrön

Vallmofrön

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader.

2) Smula ned jästen i bakbunken.

3) Häll i vatten, olivolja, socker, salt och hälften av mjölet. Blanda degen väl. Fyll på med mjöl tills du har en smidig deg som släpper ifrån kanterna.

4) Jäs i bunken i ca 40 min med gladpack uppepå.

5) Lägg sedan degen på mjölat bakbord. Rör degen så lite som möjligt.

6) Skär ur bitar ur degen som väger ca 55-60 gr. Vik in kanterna under själva bullen så du får dem rundade.

7) Jäs i ca 30 min till. Sätt ugnen på 275 grader.

8) Blanda vatten och agavesirap och pensla bullarna. Strö på sessmfrön och vallmofrön uppepå.

9) Sänk ugnen till 250 grader. Grädda i ca 15-20 min till det fått fin färg uppepå.

(Tips: Vill du ha knaprig yta på dina frallor häller du i ca 2 dl vatten i en djup plåt och ställer den längst ned i ugnen. Grädda sedan frallorna ovanför).

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Långpannebröd med havregryn och chiafrön

Rostbröd

Blixt-tekakor

  1. Kan man ha ngt annat ön agavesirap?

Lämna ett svar till niinis Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..