Honung och senapsmarinerad kyckling i gourmétsås med grillad potatis och gratinerad rödlök

Detta recept hade jag ju lovat att jag skulle dela med mig av. Detta bjöd vi nämligen på sist vi hade gäster. Perfekt för sommarens alla grillstunder och så vansinnigt gott. Allt passade så toppenbra ihop. Perfekt för helgens middag kanske?

Honung och senapsmarinerad kyckling i gourmétsås med grillad potatis och gratinerad rödlök, 6 pers.

4-6 kycklingfiléer (ca 1 kilo)

1 kruka färsk basilika

2 msk sötstark senap

2 msk flytande honung

Gratinerad rödlök:

8 rödlökar

50 g vitt bröd

1/2 citron (rivet skal)

1 msk färsk basilika

100 g färskost

Salt

Peppar

2 msk olivolja

Potatis:

1,2 kg potatis

2 msk olivolja

Salt

1 1/2 dl gräddfil

1 kruka dill

Sås:

1 röd paprika

1 gul liten lök

3 tsk dijonsenap

3 tsk soya

2 tsk balsamvinäger

2 tsk grönpeppar

2 dl vatten

3 dl creme fraiche

Gör såhär:

Kyckling

1) Börja med att salta och peppra kycklingen.

2) Ta hälften av basilikan och hacka den. Blanda den sedan med senap och honung.

3) Pensla kycklingfiléerna med hälften av marinaden. Täck med folie och tillaga i ugnen i ca 20 min.

4) Ta ut kycklingen från ugnen, höj ugnstemperaturen till 230 grader. Ta bort folien och pensla på resten av marinaden. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga i ytterligare 10 min, se bara till att kycklingköttet är helt vitt.

Gratinerad lök

1) Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på varje rödlök och skala dem.

2) Ställ dem i en smord ugnsfast form med ca 1 cm vatten i botten. Täck med folie och baka dem mjuka i ugnen i ca 45 minuter.

3) Ta ut, låt svalna. Gröp sedan ur innanmätet men se till att det finns ett tjockt lager lök kvar.

4) Hacka innanmätet. Kör brödet i en mixer. Blanda sedan lök, bröd, riven citron, finhackad basilika, färskost, salt och peppar.

5) Fyll lökarna med blandningen, gärna så de blir en liten förhöjd topp på varje lök. Ringla över olja och ställ i ugnen. Gärna tillsammans med kycklingen. Gratinera på 200 grader i 20 minuter.

Potatis

1) Tvätta potatisen. Klyfta den i lagom stora bitar.

2) Lägg dem på 2 stora bitar folie. Ringla över olivolja, salta och peppra. Paketera in dem i folie och lägg på grillen. Var noga med att vända paketen ganska så ofta så de inte bränns på en sida.

3) Stick med en gaffel och känn om potatisen är klar efter ca 25-30 minuter.

4) Vid servering, ringla över gräddfil och klippt dill.

Sås

1) Hacka lök och paprika.

2) Stek mjuk i lite olja. Tillsätt soya, dijon, grönpeppar, balsamvinäger och vatten. Låt puttra i ca 5 minuter. Rör om då och då.

3) Ha i creme fraiche. Rör om och koka upp. Låt puttra på medelvärme i ytterligare 5 min.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

5
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
Karin
4 years ago

Lagade detta i lördags och OMG vad sjukt gott det var!!!!

niinis
niinis
Reply to  Karin
4 years ago

Visst är det gott?! Kul att du gillar!

Nästa inlägg

Är det dina barn?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x