En kvinnas helvete

Morning raringar!

Hoppas ni vaknat vid gott mod denna lördagmorgon. Själv har jag PMS men är någorlunda ok ändå. Hormonkrämen gör susen och nu har jag ändrat lite kosthållning då magen pajat ihop.

Ni som följt mig länge vet ju att jag haft ett eget litet helvete med den där PMS:en som gjort livet en hel del surare regelbundet.

Inte bara synd om mig heller, synd om den där karln jag lever med och ungarna jag har. Dock så har jag nog genom åren kunnat behärska mig till en viss del när det kommer till ungarna, men det har nog lyst igenom ändå tänker jag.

Men det som är så galet med PMS är ju att det inte är vi själva som väljer att vara sura och galna. Det sker ju en hormonobalans i kroppen som påverkar hjärnan och gör så vi blir lite smått galna. Tur Mia Lundin tagit tag i detta här i Sverige så Sveriges kvinnor med både PMS och klimakteriebesvär får den hjälpen dom behöver.

Apropå magbesvären jag nämnde. Inte bara magbesvär utan också PMS och klimakteriebesvär sägs bli hjälpta av denna kost som jag nu ska berätta lite mer om.

Nu har jag tagit tag i min kost som ska hjälpa min mage i rätt riktning. Familjen kommer få vanlig mat men jag kommer att äta en autoimmun kost. En kost som ska hjälpa mig få ordning på min mage. Den verkar minst sagt spännande.

Denna morgon har jag ätit pannkakor utan mejeriprodukter och ägg. Blev riktigt goda faktiskt. Till det blev det en smoothie gjord på banan, blåbär, vatten och kokosmjölk. Mums!

Pannkakorna beter sig inte som vanliga pannkakor utan smeten är väldigt tjock och svår att hålla ihop. Man får hjälpa till med sked att få dem runda.

PANNKAKOR, 16 små

2 bananer

4 msk raw honung

1 tsk bakpulver

1/2 tsk havssalt

1,5 dl vatten

4 dl mandelmjöl

0,25 dl potatismjöl

Topping:

2 dl blåbär

1 msk kokosolja

1 dl lönnsirap

Gör såhär:

1) Blanda ihop alla ingredienser till en tjock smet. Smeten blir smulig men allt är i sin ordning.

2) Ta sedan en matsked och bred ut små plättar i stekpannan med kokosolja. Stek ca 3 minuter innan du vänder så håller de ihop. Stek 2 min på den andra sidan.

3) Servera med blåbär och lönnsirap.

Alla ingredienser i denna frukost är antiinflammatoriska, har höga halter anitoxidanter och är en autoimmun kost som ska hjälpa mot IBS och andra mag och tarmåkommor, olika hudåkommor, allergier osv. Det är alltså en kost som inte irriterar tarmen som kan orsaka inflammationer. Finns att läsa om detta HÄR!

Det är den här boken som jag berättade om som fått mig att vilja börja med detta. Så spännande!

Recepten på bloggen kommer vara som vanligt även om jag äter såhär, men jag kommer självklart dela med mig lite av detta också om ni skulle vara intresserade.

Hepp, dags att hoppa in i duschen. Ska åka och träffa en kär vän som det var alldeles för längesen jag träffade.

Vi hörs sen!

Kram Nina

3
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
4 years ago

Är det paleokost du tänker testa? Då tycker jag att du ska kika in hos Annica Sjöö som har många tips och har skrivit flera kokböcker i ämnet.

niinis
niinis
Reply to  Marie
4 years ago

Ja det är Paleo men med inrikting autoimmun och inflammationsdämpande kost. Kan inte riktigt äta paleo heller, det är mer som ska uteslutas så som jag äter.

Marie
Marie
Reply to  niinis
4 years ago

Oj, låter som det blir stor omställning och mycket planering. Hade inte min sambo varit världens pastafantast skulle jag gärna äta paleo men orkar inte hålla på med planering och olika måltider.

niinis
niinis
Reply to  Marie
4 years ago

Jag är desperat nu. Vill bara få ordning på min mage så jag är beredd och göra vad som helst. Jag tror också att det bara är i början som man känner att det blir meckigt, när man har vanan inne så tror jag det är lugnt. Det är trots allt rätt vanlig mat!

Christine
Christine
4 years ago

Hej.
Vet precis hur det är med PMS. Man har liksom en djävul i sig som vaknar till liv varje månad, en djävul som man inte kan behärska eller styra. Fruktansvärt ! Inte nog med att jag blev arg, jag kände stark oro samt fick en enorm panikångest. Hos mig var det så att jag allvarligt tänkte tanken på skilsmässa för att skona min familj
Till slut orkade jag inte mer utan sökte vård och fick därefter Escitalopram utskrivet.
Det var min och familjens räddning ♥️
Kram på dig !

niinis
niinis
Reply to  Christine
4 years ago

Ja jag har blivit erbjuden det jag också. Men jag vill försöka hjälpa kroppen så naturligt som möjligt (är bara så som person) så jag avböjde. Men hört fler som fått hjälp den vägen.
Kram till dig! ❤️

Agneta
Agneta
4 years ago

Så du tål mandelmjöl?

niinis
niinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Nej, jag får lite kli…. men ibland struntar jag i min allergi.

Helena
Helena
4 years ago

Jag tänkte precis skriva att du skulle läsa den boken! Sååå bra och intressant! Läs gärna sen hans bok om levern (Leverns okända kraft). Pms och klimakteriebesvär har inget med hormoner att göra utan handlar om att vi alla har en massa patogener och tungmetaller i kroppen som förslöar levern så den inte kan göra det den ska. Alla människor på hela jorden har kvicksilver i hjärnan (bidrar till ADHD och autism bl a)! Jag dricket sellerijuice varje morgon (bra för ALLT) och som frukost äter jag hans blåbärssmoothie som rensar ut tungmetaller ur kroppen. Följ honom gärna på instagram (medical medium) för finns massor med info, recept och berättelser från människor som blivit friska från alla möjliga sjukdomar genom att äta som han rekommenderar.❤

niinis
niinis
Reply to  Helena
4 years ago

Så intressant! Tack för alla tips!

Annika
Annika
Reply to  Helena
4 years ago

Det där är ju bara kvalificerat struntprat, det om att PMS och klimakteriebesvär inte alls har något med hormoner att göra.
Om det vore så att det bara beror på att vi har en massa patogener och tungmetaller som förslöar levern, så skulle ju var och varannan karl också ha ”PMS” och ”klimakteribesvär”.

niinis
niinis
Reply to  Annika
4 years ago

Jo men det jag tror att dom menar är att det vi ätit och det som skadat tarmen osv påverkat våra hormoner. Så såklart handlar det om hormoner….

Helena
Helena
4 years ago

Måste fortsätta kommentera (he, he), det här är ett jättespännande område tycker jag. Hans böcker (utom den om selleri), finns på svenska. Jag har inga problem att läsa på engelska men böckerna innehåller rätt mycket medicinska-/sjukdomstermer så då tycker jag det är enklare på svenska. Det finns, förutom boken om levern, en om sköldkörteln och en som heter ”Kostguiden”. Skulle du bli intresserad och vill gå vidare med hans kostrekommendationer finns de kosttillskott han rekommenderar (av märket Vimergy) att köpa på clearlife.se. De har en egen kategori som heter Medical Medium. Sen jag började lägga om min kost, i juni i år, har jag tagit bort alla mjölkprodukter, gluten- och sockerfri var jag redan sen förut, jag har tagit bort kött, fisk och ägg (är alltså vegan just nu men det kanske jag inte fortsätter vara när kroppen har renats lite mer) och så har jag lagt till mängder med frukt och grönsaker förstås. Jag äter så lite fett jag bara kan och de enda fettkällorna är kokosolja, olivolja och avokado. Rapsolja är inte bra för den fräter på våra blodkärl. Man ska även vara försiktig med fett ifrån nötter och frön. Jag har också slutat med kaffe, förutom en liten kopp på helgerna, och vin. Jag har gått ner lite i vikt (var inget mål med omställningen) och det sker i den takt som kroppen vill. Övervikt beror på en förslöad lever, så beroende på hur strikt man är med kosten kan det ta olika lång tid att gå ner. Anthony William säger inte att man behöver vara vegan, men fettet i kött, även magert kött, är inte bra för oss och han rekommenderar kött högst en gång/dag. Sellerijuicen har gjort underverk med mitt humör! Jag brukar kunna vara rätt dyster emellanåt men nu ser jag livet mycket mer positivt. På instagram är det många människor som berättar att de blivit av med ångest och andra psykiska åkommor med hjälp av sellerijuicen. Den smakar förskräckligt, men det är bara att stå ut! 0,5 liter på tom mage varje morgon! Sen väntar jag 20 minuter innan jag tar blåbärssmoothien. Oj, förlåt för två långa kommentarer! Men lycka till med att må bättre på alla sätt! Kram

niinis
niinis
Reply to  Helena
4 years ago

Men åh! Tack för alla värdefulla tips. Såå tacksam! ❤️

Karin
Karin
4 years ago

Hej Nina,
Vet inte vilken typ av problem du har med magen, men tänkte tipsa om ngt som funkat för mig. Alla är vi olika och det gäller att hitta det som funkar just för dig. Vad säger läkaren?
Jag har en inflammatorisk tarm och äter sedan 4 år tillbaka enligt fodmap.

niinis
niinis
Reply to  Karin
4 years ago

Jag har IBS, magkatarr och refluxproblem. Äter enligt den i vanliga fall men har slarvat så mycket i sommar vilket gjort att allt totalt kapsejsat nu.

Nästa inlägg

Så besviken – riktigt dåligt!

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x