Godmorgon & ingefärsshot som håller förkylningarna borta

Godmorgon raringar!

Här är vi uppe med tuppen, dags att ta tag i dagen. Ska precis hoppa in i duschen här mem tänkte först tipsa dig om en väldigt viktig sak just nu.

Nu är det många som snörvlar, inte minst min Tony som låter som han har snor i hela huvudet. För något år sedan blev jag så nyfiken på vad ingefärsshot egentligen gjorde och kunde konstatera att den där ingefärsshoten verkade vara en effektiv rackare alltså!

Det finns dom som druckit en shot varje morgon sen 5 år tillbaka och inte varit förkyld en endaste gång. En del säger att de inte dricker det på sommaren utan börjar i augusti och kör på till april typ. Det gör man som man vill…. Men det som verkar helt fantastiskt är ju att det verkar hålla förkylningar borta.

Detta recept ger 1 liter och du kan förvara det i en flaska i kylen i upp till 1 månad.

RECEPT 1 LITER INGEFÄRSSHOT

200 g färsk ingefära

1 l vatten

½ dl honung

2 st citroner

4 tsk malen gurkmeja

1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Koka 1 liter vatten. Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta på. Låt det kokta vattnet svalna till runt 60 grader, detta för att man inte ska förstöra allt det nyttiga och fantastiska i ingefäran och de andra ingredienserna.

2) Lägg i den rivna ingefäran och låt dra i ca 20 minuter. Sila av ingefäran och ha sedan i honungen. Låt svalna helt.

3) Pressa i citronerna, ha i gurkmejan och kanelen. Rör om ordentligt, häll upp i glasflaska med tätslutande lock. Förvara i kylskåp.

Det här effekten har ingredienserna.

Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatoriskt, bra för tarmar och mage. Ökar blodflödet, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!

Citon: Perfekt källa till vitamin C. Innehåller även bioflavonoider som är antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Citron är nyttigt som stärker ditt immunförsvar och har en läkande effekt på skador på kroppen, som orsakas av fria radikaler. Den besitter antibakteriella egenskaper och har en renande effekt på blodet, ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen vilket kallas detox.

Honung: Den läker sår, lindrar halsont och tar kål på bakterier. Antiinflammatorisk och läkande i t ex tarmen.

Gurkmeja: Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. –Gurkmejans effekt är lika stark som – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin.

Kanel: Reglering av blodsocker, förbättrad insulinkänslighet och inverkan på hjärt- kärlhälsa.

Nä, nu väntar duschen, dags att skålla sig lite. Så typiskt mig, jag duschar alltid för varmt. Idag väntar möte i Sthlm och så bara måste jag kvista förbi Hötorget och handla hortenisakvistar. Vi hörs av lite senare.

Kram Nina

Följ mig gärna på min FB-sida för fler tips och recept HÄR
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

  1. Giggi skriver:

    Godmorgon jag har kört med Fredriks fikas shot under många år med god resultat. Kanske man ska testa din och variera lite.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..