Kycklingkebab med svag och stark sås

Idag gjorde mig till lite extra för familjen här hemma. Jag lagade riktigt god mat som fick ta lite tid. Dock så behöver det inte ta tid om man inte bakar pitabröden själv, köper du färdiga går det undan. Men som sagt, jag ville göra mig till lite extra.

Det blev kycklingkebab i pitabröd med svag och stark kebabsås. Tony var fullkomligen lyrisk. ”Fyyyyy faaan så gott Nina” Den svordomen betyder högsta betyg. Han tyckte kebabsåserna smakade precis som det brukar när man köper det ute. Receptet är inspirerat från Köket.se.

KEBABKYCKLING, 4 pers

4 små kycklingfileer

Marinad:

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

2 tsk röd curry

1 vitlöksklyfta

1,5 msk olivolja

Salt

Peppar

Svag (vit) kebabsås:

1,5 dl gräddfil

0,75 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta

1 krm cayennepeppar

Salt

Stark (röd) kebabsås:

1,5 dl ajvar relish, mild

0,5 dl tomatpure

0,25 dl olivolja

2 tsk röd curry

Salt

Peppar

Servera med:

Pitabröd

Gurka

Salladslök

Pitabröd:

25 g jäst

4 dl vatten

0,5 msk olivolja

0,5 msk salt

Ca 6 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Blanda ihop allt till marinaden.

2) Strimla kycklingfiléerna och häll marinaden över, blanda ordentligt. Låt gärna stå i minst 30 min.

3) Tillaga på 200 grader i ca 20 minuter.

4) Svag kebabsås: Blanda alla ingredienser i en skål.

5) Stark kebabsås: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

6) Skär upp pitabrödet och fyll med grönsaker, kyckling och såserna.

Pitabröd:

1) Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.

2) Häll i olja och salt. Ha sedan i mjölet i små omgångar.

3) Jobba ihop degen och låt arbeta i ca 5 minuter. Jäs i 30 min.

4) Dela upp degen i 12 delar och kavla ut dessa till små runda kakor. Jäs i 20 minuter till.

5) Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. De ska börja få lite färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

95
Subscribe
Notify of
guest

17 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
4 years ago

Röd curry? Vanligt currypulver? Eller finns det varianter? Ser mumsigt ut.

niinis
niinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Currypasta!

AnsoAnna
AnsoAnna
4 years ago

Tack det här ska jag testa

niinis
niinis
Reply to  AnsoAnna
4 years ago

❤️

Ann-Kristin Jönsson
Ann-Kristin Jönsson
4 years ago

Älskar dig och dina uttryck här , bara att influeras eller dissa

niinis
niinis
Reply to  Ann-Kristin Jönsson
4 years ago

❤️

Marie
Marie
4 years ago

Det där måste jag testa. Gjorde kebab med köttfärs (som ska vara i ugnen i tre timmar och sen hyvlas) i helgen. Supergott! Men de färdiga bröden är ju katastrof. Måste testa ditt recept.

Agneta
Agneta
4 years ago

Jag vill bara dubbelkolla,ska cayennepepparn vara i den vita såsen?

niinis
niinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Jajemen!

Giggi
Giggi
4 years ago

Hej Ninni
Det största skillnaden mellan dig och de andra bloggare är att du är ÄRLIG,det gillar jag jätte mycket. Te.x här skriver du var du blivit inspirerat av. Köket använder kycklinglår du file,de har inte röd currypasta osv.
Jag har en fråga till dig vad tycker du om en bloggare har blivit inspirerat av andra recept gör små ändringar och kommer ut med den ena kokboken efter den andra?
Ha en bra dag.

niinis
niinis
Reply to  Giggi
4 years ago

Tack!

Vad jag tycker om det? Att det är helt ok, eftersom det inte finns något som är rätt eller fel i det.

Som jag skrev till dig tidigare så inspireras alla vi som är i den här branschen av varandra och av recept vi hittar. Man gör ändringar som faller en bättre i smaken och vips så är det enligt konstens alla regler ett eget recept.

Vill man släppa kokböcker på recept som redan finns och som man ändrat om i lite så är ju det också helt ok enligt konstens alla regler. En bloggare kan ju ha inspirerat en hel massa människor som gillar recepten och gärna köper den bloggarens kokböcker bara därför. Ja alltså vare sig det är ändrade redan existerande recept eller inte.

Så tycker jag.

Ha en fin dag du också!

Giggi
Giggi
Reply to  niinis
4 years ago

Tack för svar Ninni ❤️

Carina H
Carina H
4 years ago

Ska testa detta idag!

Amanda
Amanda
4 years ago

God morgon Nina!

Tänkte testa detta ikväll 🙂 En lite dum fråga kanske, men röd curry då menar du sån röd currypasta eller?

niinis
niinis
Reply to  Amanda
4 years ago

Ja precis! Hoppas ni ska gilla!

Ame
Ame
3 years ago

Gott

niiinis
niiinis
Reply to  Ame
3 years ago

🥰👍🏼

Nästa inlägg

Snabba smördegsrullar med ost, skinka och creme fraiche

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x