ANNONS

Inredningsskola och lite annorlunda i vardagsrummet

/

Nu ska jag berätta mer om min utbildning till certifierad inredare och homestyling konsult. Jag har alltså påbörjat en kurs där jag då ska bli inredare, på papper. Jag har drömmar och visioner om att jag ska jobba med detta på något sätt i framtiden. Jag läser min utbildning helt på distans så jag behöver inte åka på några träffar alls. Jag kommer också att göra mina certifieringar via datorn. Detta var ett krav på utbildningen för mig då jag inte känner att jag gärna gör allt hemifrån.

Jag satte mig helt sonika och letade utbildningar. Jag lusläste marknaden och gick igenom och kollade och jämförde. Fastnade för inredningsskolan Wittstock. Enkel hemsida som man förstod allt på, jättetrevliga när jag kontaktade dom, plugga helt på distans och så hade de kursstart en gång per månad. Du pluggar helt i din egen takt och certifierar dig också i egen takt. Linda på inredningsskolan och jag har skrivit en del med varandra och nu får jag ge dig ett erbjudande på deras skola om du också skulle vara intresserad! Men vi börjar med frågorna! Jag har fått en hel del frågor så jag tänkte att jag skulle besvara alla här nedan.

Hur får du dina uppgifter om du pluggar hemifrån?

Jag får allt material via en kod som jag loggar in med på deras sida. Där får jag sedan allt material som ingår i min utbildning. Allt från färglära, all möblering i alla rum, styling, ljussättning, hänga tavlor, rumsuppfattning, hur man gör ritningar m.m. m.m.  Det är massor!

Får du visa materialet som du använder?

Det vet jag faktiskt inte, finns inget som jag kan visa utan det jag kan visa är nog när jag själv gör förändringar eller homestylar. Kanske före efter bilder t ex.

Hur lång är utbildningen?

Den är som sagt helt på distans och jag gör allt i min takt. I regel tar det ca ett halvår att utbilda sig och bli certifierad. Jag har haft så ont om tid så jag gissar att min utbildning kommer att ta lite längre tid men jag känner ingen stress med det.  Utbildningen är utformad så att man ska kunna jobba samtidigt så det passar mig perfekt.

Kan vem som helst utbilda sig?

JAPP, absolut. Man behöver inte göra några antagningsprover eller något alls utan du som vill läsa till inredare får det.

Kommer du jobba med det i framtiden, ska du sluta blogga då?

Jag hoppas det, jag hoppas att jag kan hitta någon fin form att arbeta med det i framtiden. Jag älskar inredning och nu när jag pluggat lite så inser jag hur mycket jag verkligen tycker om att skapa även på det här sättet. Jag tror inte att jag kommer sluta blogga, inte som jag tänkt mig i alla fall.

Kommer du kunna styla mitt hem om jag betalar för det?

Oj, ja alltså, börjar jag jobba med det så får ju vem som helst anlita mig. Jag får även lära mig på kursen hur man driver företag och arbetar med detta i framtiden, dit har jag inte kommit ännu.

Kommer du jobba mer med homestyling eller mer inredning i stort. Sånt där ”göra om hemma hos folk”?

Det vet jag inte än. Det beror nog på vad man får för uppdrag? Man kan ju också arbeta ute hos företag med att inreda kontor och butiker. Jag känner spontant just nu att man kommer jobba med ALLT inom inredning och med tiden kanske man känner vilken väg man vill ta?

Ja det var lite svar på frågor som kommit in. Nu har jag gjort en uppgift där jag ändrat färg hemma efter en speciell skala. Det är sååå svårt med färg för mig för jag har alltid haft så svårt att ta in det. Jag trodde jag skulle vara mer vågad och riktigt färgvåga här hemma men när jag började kände jag direkt att jag blev stressad av det. Därför beslutade jag mig för grönt som är en mjuk lugnande färg som passar med jordiga färger och beige. Kanske kunde jag hitta ett sätt att få in färg? Jag trodde aldrig det skulle vara så svårt men med tanke på det jag lärt mig hittills så känns det faktiskt sååå härligt i vårt vardagsrum. Tony bara älskar hur det blev. Jag tror kanske inte att jag får in känslan med bilderna men idag knäppte jag av lite bilder för att visa dig.

Visst hade jag kunnat vara mer vågad och köra grönt på mattan också, men näää…. jag började såhär och det blev riktigt trivsamt. Jag är ju en svart/vit kanske grå/beige tjej i grunden. Kan ni förstå hur jobbigt det är att helt plötsligt bli vän med färg i sitt hem. Nu har jag beställt mönstrade kuddar i grönt som jag hoppas få i veckan. De kommer nog göra det ännu bättre.

Bry er inte om mina superskitiga fönster och lite fläckar på bordet som jag inte fått bort. 🙂 Ska fixa med det sen. Men här har jag lite gröna vaser och ljushållare, ett bra sätt att plocka upp det gröna. Vi ska också köpa ny lampa som jag hoppas kommer upp i dagarna. Så helt klart är det inte än.

Något som jag verkligen fått ta till mig är ljussättning. Vet ni hur många ljuskällor man ska ha i ett vardagsrum…. massor. Man delar upp det i allmän belysning, punktbelysning och stämningsbelysning och sedan finns det olika grader på styrka på ljuset man ska tänka på. Just nu har jag 6 olika belysningar i själva soffdelen, väntar dock på en lampa till som ska ge lite stämningsbelysning. Men wow vilken skillnad det gör med belysning? Det är något alla kan göra därhemma för att förhöja myset!

Jag har också börjat kika på avsnittet för hur man gör en tavelvägg. Här har jag blandat in en naturfärgad tavelram då lampan kommer vara i samma samt att jag har lite korgar och annat i naturmaterial. Jag älskar att blanda in det i inredning. Lite boho och lite varmt och lugnt på något sätt. Jag köpte 4 tavlor men tyckte det blev alldeles för tråkigt att bara sätta upp dem så det fick bli en liten blomhylla också.

Jag övar också mycket på att göra fina stilleben. Köpt en naturfärgad gubbe i trä som jag inte alls trodde på men oj så fin den blev! Nästa projekt att styla blir vårt sideboard som vi har här hemma. Nu vet jag inte vad det är, känns som ett halvdant vitrin av något slag så det visar jag dig nästa gång!

Till erbjudandet som Linda skrev om till mig! Nu förstår ni så kommer jag få ge er som läser 10% rabatt på alla deras kurser med koden NINA10. Dom har flera olika! T ex hobbykurser där du lär dig möblera, hobbykurser i hur du lär dig homestyling, hobbykurser i färglära med målning, mönster och tapeter. Ja men en hel del, HÄR kan du läsa om alla kurser de har. Där står också priser och annan info där. Detta erbjudande kommer att gälla i 14 dagar fr o m nu. Så sista dag att anmäla sig för kurs och få 10% rabatt kommer att vara den 20:e oktober. Det finns möjlighet att få avbetalning på vissa av kurserna om man nu skulle föredra det. HÄR gör du din anmälan.

Hepp, dags att dra vidare, vi hörs lite senare!

Kram Nina

1
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00