Lyxig snabbkaka med hallon och vit choklad

Ingenting är väl så uppskattat som hembakat fika? I alla fall så tycker i alla fall jag att det är så mycket godare och härligare med hembakat. Ofta är det väl så att man inte hinner baka, det tar kanske för lång tid att få färdigt så då är det enkelt att handla på affären istället. Men det går faktiskt att baka snabbt och det blir galet gott ändå. Här är en sån kaka, den här får du nästan hålla i dig för att inte sluka hel.

En snabb hallon och vit chokladkaka som går riktigt snabbt att laga.

SNABB HALLON OCH VITCHOKLAD KAKA

1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1 dl naturell yoghurt
35 g smält smör
1,75 dl vetemjöl
1 krm salt
50 g vit choklad
1 dl hallon

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Ha i ägg och socker i en bunke. Vispa runt i en minut med en ballongvisp. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du får en jättetjock smet. Häll i yoghurt och smör. Rör runt tills du har en slät smet.

2) Lägg bakplåtspapper i en brödform, häll i hälften av smeten i botten. Fyll med hallon och hackad vit choklad och ha sedan i resten av smeten. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara någorlunda torr rakt igenom, den ska dock svalna innan du skär upp den. Går givetvis att skära upp direkt men den håller ihop bättre om du väntar tills den svalnat.

3) Pudra med florsocker och servera med vaniljsås.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

48
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
4 years ago

Så gott det lät.Ja mjuka kakor går ju racerfort att slänga ihop.Jag gjorde en kladdkaka med vispgrädde och persikor i burk till igår .Det tog inte många minuter.

Veronica
4 years ago

Detta ska helt klart bakas i veckan

Sofia F
Sofia F
4 years ago

Ingen av oss hemma äter yougurt – så vi har aldrig det hemma…kan jag byta ut den mot något annat? Grädde? Mjölk? Eller kanske rent av skippa helt?

niinis
niinis
Reply to  Sofia F
4 years ago

Du kan ta mjölk istället.

Sofia F
Sofia F
Reply to  niinis
4 years ago

Toppen – tack

Annika Wetterberg
Annika Wetterberg
4 years ago

Hej,använder du en vanlig sockerkaksform?

niinis
niinis
Reply to  Annika Wetterberg
4 years ago

Använder en brödform.

Marie
4 years ago

Funkar denna smet i rund forma 24cm eller måste man ha dubbel smet

niinis
niinis
Reply to  Marie
4 years ago

Då skulle jag köra dubbel smet.

Nästa inlägg

Lyxig Champagnekväll

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x