Snabba saffransbullar med ljuvlig fyllning

I morse var jag ju upp och bakade. Det blev väldans bra detta så jag måste ju tipsa dig också.

SNABBA SAFFRANSBULLAR MED LJUVLIG FYLLNING, 15 st

3 dl mjölk

1 pkt saffran (2 om du vill ha mer smak av saffran)

1/2 pkt jäst

1 dl socker

1 dl rapsolja

1/2 tsk salt

7 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Fyllning:

1/2 dl creme fraiche

25 g rumsvarmt smör

1/2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

Gör såhär:

1) Börja med att värma mjölken till 37 grader.

2) Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Lös upp jästen. Ha i

3) Häll i salt, socker och olja. Blanda runt.

4) Blanda lite av mjölet med bakpulver. Häll i det, lite i taget. Blanda runt allt med en slickepott tills du har en kladdig deg.

5) Rulla ca 15 bollar av degen. Är det för kladdigt kan du ha olja på händerna.

6) Pressa hål i varje bulle. Tryck gärna många gånger på lite olika ställen tills du har ett hål som är ca 1,5 cm brett.

7) Fyllning: Ha i creme fraiche i en liten skål. Ha sedan i smöret och resten av ingredienserna. Vispa med elvisp tills du har en krämig smet.

8) Klicka i varje hål, var noga med att inte ha på för mycket. Då rinner det bara ur. Dock så blev det väldans gott med det där rinnet, gör som du känner.

9) Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.

10) Vispa ett ägg och pensla bullarna. Grädda på 225 grader i ca 10 min.

När du tar ut dem ser det ut såhär. Pudra gärna över lite florsocker så har du en magisk julig bulle som är riktigt god! Fyllningen är magiskt god!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Kika gärna på dessa recept:

Saffransmuffins med fyllning/Saffranssemla

Saffranskladdkaka

104
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Iréne
Iréne
4 years ago

Kan man göra bullarna utan saffran?

niinis
niinis
Reply to  Iréne
4 years ago

Går jättebra, hoppa bara över det i receptet.

Anna
Anna
4 years ago

Vad tror du om att strö pärlsocker på dem efter att man penslat dem med ägg?

niinis
niinis
Reply to  Anna
4 years ago

Kommer bli toppengott!

Renee Moén
Renee Moén
3 years ago

Kan man frysa?

niiinis
niiinis
Reply to  Renee Moén
3 years ago

Går jättebra!

Nästa inlägg

Alltså… vilken stank!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x