Vaniljkrämsfylld toscakaka i långpanna

Vill du äta något himmelskt?

Idag bakade jag en kaka som jag haft i tankarna länge. Det är vaniljsås i som blandas in i själva smeten, den gör kakan så otroligt krämig och saftig. Uppepå har vi en kokostosca som gifter sig magiskt bra med vaniljen. Ja men detta är en tiopoängskaka, denna bara måste du testa! Alla jag bjudit denna vaniljkrämsfyllda toscakaka har velat ha recept, jag förstå dem för det är verkligen en otrolig kaka.

IMG_4444

Det är ju nästan så man ser hur god den är bara man tittar på den här biten kaka. Du behöver ingenting till, den är supergod som den är. Men skulle du ha något till så skulle jag, om den var varm äta den med glass. Är den avsvalnad så skulle jag äta den med råkräm (eller rårörd vaniljsås) – det hittar du recept på HÄR. Den är fenomenalt god, mycket godare än vanlig.

Tänkte att jag skulle tipsa dig om vilka kakor den råkrämen är så god till, klicka på recepten nedan:

Snabb luftig rabarberkaka (byt rabarber mot blåbär, äpplen eller hallon)

Världens godaste rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör (byt mot bär eller annan frukt)

Himmelskt god äppelkaka

Världens godaste blåbärspaj

IMG_4442

IMG_4440

IMG_4448

IMG_4447

VANILJKRÄMSFYLLD TOSCAKAKA I LÅNGPANNA

Kika gärna in min superpopulära långpannekaka vaniljhjärtan i långpanna (<klicka) och chokladrutor med cheesecakefyllning (<klicka)

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
3,75 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver

Vaniljkräm:

0,75 dl snabbmarsanpulver
2 dl mjölk

Kokostosca:

75 g smör
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
150 g kokosflingor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman vaniljkrämen och ställ den kallt.

2) Vispa samman rumsvarmt smör och socker. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje.

3) Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha ned det i smeten och vänd om det ordentligt med slickepott. Ta fram vaniljkrämen och blanda i den i smeten.

4) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den. Grädda ca 25 min (nedre delen).

5) Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt koka på medelvärme i ca 10 min. Rör om nästan hela tiden.

6) Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan. Ställ i ugnen i ytterligare 10-15 min tills toscan fått fin färg. Ät och njut!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak på denna sida, enkla goda recept som alla kan laga och baka. Klicka på länkarna nedan för ett smakprov på allt som finns.

VECKOMATSEDEL

POTATISRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR

MIDDAGSTIPS

KÖTTRÄTTER

Du hittar alla kategorier HÄR (<klicka)

Ännu mer inspo:

Toscakladdkaka

Hallonpaj med brynt smör

Turbosnabb hallon och bananpaj med gräddglass

 

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

1272
Subscribe
Notify of
guest

36 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Catarina
Catarina
4 years ago

Ser riktigt smaskigt ut! Vill testa denna men min dotter är glutenintolerant, har du något förslag på alternativ till vetemjölet?
Tack för alla godsaker du delar med dig till oss!

niiinis
niiinis
Reply to  Catarina
4 years ago

Då skulle jag byta ut mjölet mot glutenfri mjölmix och sedan tillsätta 1 msk fiberhusk. 👍🏼😍

Jojo
Jojo
4 years ago

Hur gick det med lokalen?

niiinis
niiinis
Reply to  Jojo
4 years ago

Gick bra! Har hittat en som jag ska hyra fr o m Mars! 🙏🏻🥰

Tony Hermansen
Tony Hermansen
4 years ago

Så otroligt god 💯💯💯💯

niiinis
niiinis
Reply to  Tony Hermansen
4 years ago

❤️❤️❤️ Tack min älskling!

Kristin
Kristin
4 years ago

Detta vill jag prova, men ska den stå inne i sammanlagt 35 min då? 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Kristin
4 years ago

Ja precis, ca 35 min. 👍🏼

Christina Hemström
Christina Hemström
4 years ago

Hej , älskar dina recept !!! Har en fråga, vad skär du ”långpannekakor” med ??

niiinis
niiinis
Reply to  Christina Hemström
4 years ago

En riktigt vass kniv brukar jag använda. 👍🏼

MammaMia
MammaMia
4 years ago

Ser fantastiskt gott ut! Vilka mått är det på formen Du använder?

MammaMia
MammaMia
4 years ago

Hej igen! Läste nu igenom hela receptet o hittade måtten på formen där! Ha en härlig söndag!

Priti Patel
Priti Patel
4 years ago

Kan man frysa in bara kakan och grädda med glasyren sen när man vill .( Förbereda lite innan)

niiinis
niiinis
Reply to  Priti Patel
4 years ago

Går jättebra! 👍🏼

Mitra
Mitra
4 years ago

Ska kakan först in i 25min och sedan tas ut och ställas in igen i ugnen ytterligare 10min med toscan?

Kan toscan bres på när kakan fortfarande är varm?

Om ja, var i ugnen ska den ställas när toscan är på?

niiinis
niiinis
Reply to  Mitra
4 years ago

Ja precis, in med den igen. Toscan breds på direkt när du tar ut den. Jag ställde den lite längre ned. Mitten funkar också.

Annette
Annette
4 years ago

Varför blev garneringen mjuk dagen efter? Vad gjorde jag för fel, för den var knaprig och god när den var nybakad. jag blev så besviken.

niiinis
niiinis
Reply to  Annette
4 years ago

Tosca har ju den förmågan, förvaras den t ex i en plastpåse så blir det lätt så.

Lisa
Lisa
3 years ago

Har bakat den igen och igen och igen……. Så fantastiskt god. Och tack för alla recept du lägger ut. Har fått så mycket inspiration.

niiinis
niiinis
Reply to  Lisa
3 years ago

Så roligt att höra! Vad glad jag blir. ❤️❤️❤️

Rose-marie Mattsson
Rose-marie Mattsson
3 years ago

Hej ! Hur ska den förvaras när den svalnat ? I kylen eller rumstemperatur ?

niiinis
niiinis
Reply to  Rose-marie Mattsson
3 years ago

Jag har förvarat den både i jul och i rumstemp. Kruxet är att det äts upp så fort så hinner knappt förvara. 😂

monica Danell
3 years ago

Den måste jag testa tack för alla goda recept

niiinis
niiinis
Reply to  monica Danell
3 years ago

Tack själv! 🥰

Cicci
Cicci
2 years ago

Världens godaste toscakaka! Alla jag bjuder den på älskar den och vill ha receptet! Tack 👌

niiinis
niiinis
Reply to  Cicci
2 years ago

♥️♥️♥️

niiinis
niiinis
Reply to  niiinis
2 years ago

♥️♥️♥️

Linda Holmlund
Linda Holmlund
1 year ago

Går detta receptet att dubblera?

niiinis
niiinis
Reply to  Linda Holmlund
1 year ago

Absolut! 🥰

Charlotte
Charlotte
1 year ago

Har gjort den flera gånger fast bytt ut kokos mot mandel eller cornflakes! Väldigt god!

Sally Franco
Sally Franco
3 months ago

I wish the recipes were in English. My mother was Swedish. Her parents came here from Sweden and left all their family in Sweden. My mother spoke Swedish and learned English when she went to school. I am 80 years old and never learned Swedish. The recipes look delicious!

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Sally Franco
3 months ago

Hi Sally! How Happy i am that you find my recipes looking delicious.

You can always use Google Translate, Linn here: https://translate.google.se/?hl=sv
Then you can copy my text and paste it to google translate and it’s gonna translate everything for you.

Nice hearing your story about Your Swedish mom! ❤️

Anki H
Anki H
3 months ago

Så himla god ❤️

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Anki H
3 months ago

Vad roligt att den uppskattades! 😍

Nesma
Nesma
1 month ago

Hej…Hur kan jag förvara denna om jag vill baka den en dag innan men samtidigt behålla ytans krispighet?
Vore tacksam för svar.
Mvh

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Nesma
1 month ago

Det är alltid en utmaning att behålla krispighet. Men bäst behåller du den i en plåtburk med lock. ☺️

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x