ANNONS

Krispig potatis- och aprikossallad och strumppåsarna

/

Godmorgon raringar!

Jag var sovit som en prinsessa inatt men börjar bli lite förkyld. Så trist! 😫 Jag stod emot länge mot alla baciller här hemma men nu verkar det inte gå längre.

Igår var jag pigg på förmiddagen i alla fall och skapade några recept. Älskar att ställa mig i köket och tänka….. vad ska jag laga för mat och sen bara sätta igång. Den här potatis och aprikossalladen har jag länge haft i huvudet men inte gjort den, men så igår tänkte jag att nu jädrar.

Ämen, det blev hur bra som helst och så gott så jag tänker äter samma idag. Typiskt mig och snöa in lite sådär. Är något väldigt gott kan jag äta det flera dagar i rad, inte så att jag lagar mycket och har i matlåda, nej…. jag lagar nytt varje dag. Haha….

Foto: © Nina Hermansen

Foto: © Nina Hermansen

Foto: © Nina Hermansen

KRISPIG POTATIS & APRIKOSSALLAD, 2 port

Ca 10 medelstora potatisar (jag köpte Amandine – världens godaste potatis som är smörig och fyllig, finns i påsar på ICA)

1 tetra linser (färdigkokta)

gröna oliver efter smak (älskar Halkidiki oliver)

3 stora nävar grönkål

6 msk saltrostade pumpafrön (dom kom på efter bilden)

Kryddblandning till potatisen:

1 1/2 msk vatten

1 msk kikärtsmjöl (funkar med vetemjöl också)

1 tsk paprikakrydda

1 krm cayennepeppar

1 tsk vitlökspulver

1 tsk havssalt

Lite Peppar

Aprikospasta:

1 dl torkade aprikoser (helst ekologiska)

1 msk vitvinsvinäger

2 msk färskpressad citronjuice

0,75 dl olivolja

Salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Lägg aprikoserna i blöt under tiden som du gör allt annat. Dela varje potatis i 4 delar. Koka dem på medelvärme tills de mjuknat.

2) Gör kryddblandningen till potatisen. Häll av potatisen helt och ha över kryddblandningen över potatisen och vänd den försiktigt i det.

3) Lägg potatisen sedan i en ugnsfast form med bakplåtspapper och ställ i ugnen på 225 grader i ca 10 – 15 min. Potatisen ska bli krispig på ytan.

4) Aprikospasta: Häll i alla ingredienser i en skål som du kan köra mixer i eller så lägger du allt i en blender. Mixa tills du har en krämig pasta.

5) Preppa salladen: Lägg i rengjord grönkål i botten. Häll över de skölja linserna. Häll över oliver. Ha på potatisen och sist klickar du över aprikospasta.

6) Rosta solrosfröna i en torr panna med havssalt i. Toppa sedan med solrosfröna.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Nyttig linsgryta

Fräsch veganskt tacotallrik

Kycklingfilé med rostade grönsaker och kokos/citrondressing

Nu ska jag ta tag i dessa påsar med strumpor som vi haft stått i säkert ett år. Här har vi stått och rotat rena strumpor men jag inser hur mycket värdefull tid vi lägger på sån strunt. Ohållbart! Så idag är det jag som tar tag i dessa högar!

Vi hörs lite senare.

Kram Nina

3
28

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00