VECKOMATSEDEL

Dags för veckans matsedel!

Denna veckan tänkte jag bjuda på lite smått och gott att njuta av. De allra flesta är tillbaka från sina sportlov och livet återgår till det normala och det som kallas vardag. Jag försöker bjuda på vanlig vardagsmat med en lite lyxigare touch typ, så kan man väl sammanfatta det. Igår var det en äldre herre som skrev till mig och tackade för att han för första gången i sitt liv tycker att matlagning är roligt, han skrev att det var tack vare mig. Alltså förstår ni hur fint det känns i hjärtat? Så fint så man blir alldeles glad i månader. Det är ju exakt det vi som jobbar med mat och bakning till vardags vill att ni ska känna, inspiration och glädje.

Jag vill att man också ska få känna det med veckans alla dagar, inte bara fredag, lördag och söndag. Veckorna måste få vara lite härliga dom också, med tanke på att vi har 5 vardagar och 2 helgdagar så vore det ju synd om vi bara slabbade oss igenom vardagen. Jag älskar att göra det lite extra mysigt mitt i veckan t ex. En fin dukning, tända ljus och kanske att man lagt ned lite tid på just maten. Att man ansträngt sig lite extra. Kanske att ni gör det veckans tråkigaste dag för att göra något fint av den…. testa vetja, kanske det blir veckan favoritdag?

Här kommer veckans matsedel.

MÅNDAG: Vegetarisk Chili Con carne

TISDAG: Krämig laxpasta

ONSDAG: Krämig Köttfärslåda

TORSDAG: Italiensk Kycklinggratäng

IMG_4649

IMG_4654

IMG_4653

IMG_4657

IMG_4652

PLANKSTEKSGRATÄNG, 4 PORT

1 fläskfile
1 vitlöksklyfta

salt och peppar
1 kg mjölig potatis
2 äggulor
50 g smör
salt och peppar
ev lite mjölk

1 burk färdig bearnaisesås
2 tomater
några gröna sparrisar (Ska bli 2 små knippen)
några skivor bacon
riven ost

Gör såhär:

1) Skiva upp fläskfilen i ca 2 cm breda skivor, salta och peppra. Pressa i vitlöksklyftan i stekpannan, ha på rikligt med smör. Stek sedan fläskfilen det tills de fått lite färg på ytan. Lägg dem sedan i botten på en ugnform.

2) Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka upp dem så de mjuknat. Sedan är det dags att göra mos av potatisen, kör med potatisstomp för att pressa sönder potatisen först. Ha i 50 g smör och de 2 äggulorna. Vispa med elvisp tills du har potatismos. Salta och peppra. Är moset för tjockt kan du ha i lite mjölk.

3) Ta baconskivorna och linda runt sparrisarna och lägg i en liten ugnsform och ställ in i ugnen i ca 20 min, dessa kan ställas in samtidigt som gratängen.

4) Spritsa moset runt kanterna på köttet. Bred ut bearnaisesåsen mitt i formen. Dela tomaterna och ställ uppepå, toppa med lite riven ost. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 min tills allt fått fin färg. Lägg sparrisen uppepå och servera.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄr

LOADING..