ANNONS

Goda glutenfria Scones

/

Godmorgon godmorgon!

Kickar igång denna sköna Söndag med ett toppenrecept på Scones. Det finns inget som är så gott till frukost som nybakt bröd. Helst på helgen, när man kan sitta länge och bara njuta och kanske äta frukosten i flera omgångar. När frukosten övergår till lunch, härligt härligt!

Dessa scones är verkligen overkligt goda. Smöriga, saftiga, frasiga och bara helt ljuvliga, allt på samma gång!

RECEPT 8 SCONES:

2  tsk fiberhusk eller psyllium
2,5 dl gräddfil
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
½ dl solrosfrön

För icke-glutenfritt:

Byt ut mjölmixen, pofibret och psylliumet mot 3 dl vanligt vetemjöl.

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250ºC.

2) Börja med att röra ner psyllium i gräddfilen och låt blandningen stå och svälla i några minuter.

3) Mät upp mjölmix,pofiber, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och blanda samman till en kletig deg.

4) Tillsätt gräddfilsblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.

5)Dela degen i 2 och forma dessa till 2 runda kakor som du lägger på bakpappersklädd plåt.

6) Skåra dem korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel. Strö på solrosfrön uppepå.

7) Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. De ska få en fin gyllenbrun färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Som frallor men Scones

© Nina Hermansen

Havrescones utan vetemjöl

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00