ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jag skulle ha sökt!

/

Godmorgon!

Onsdag va? Mina dagar flyter ihop just nu när jag bara jobbar hemifrån, men jag tror att det är onsdag. Äsch, jag kollar, japp….onsdag. 🙂 Lill-lördag som den också kallas eller ”Happy Humpday”.

Var det någon som såg ”Bonde söker fru jorden runt igår”? Ämen jag ÄLSKAR avocadobonden Leif. Hade jag varit singel och runt 60 bast så kan jag LOVA att jag skulle ha sökt. Han känns lite som Tony, det är säkert därför jag känner så. Men han är helt underbar och jag fick redan en favorit bland tjejerna som åkte dit. Nu kommer jag inte ihåg vad hon hette men blond (det var dom alla) med page och sån underbar blick. Jag hoppas såå att de fattar tycke för varandra.

Här hemma startade jag dagen med att göra bananpannkakor till frukost. Ibland kan jag verkligen få sån otrolig craving på det, det är så vansinnigt gott och mättar så himla bra. Problemet är väl bara att man äter alldeles för mycket, jag smäller i mig alla 6 pannkakor själv. Haha….

Vräker på färska blåbär som jag värmer i micron, bananslantar och lönnsirap. Gott gott gott. Har du inte testat ännu så gör det, HÄR hittar du recept på dessa bananpannkakor.

Minstingen med sin frukost i morse. Han superdiggar brödet som jag bakade häromdagen. Så fint i hjärtat på något vis, det kanske bara är jag som är såhär konstig baknörd som jag är. 🙂 Brödet är dessa grötkakorsom jag bjöd på recept på häromdagen.

Hörni, jag har börjat googla när man ska så och plantera i vår. Jag har ju 3 pallkragar här utanför som jag tänkt att jag ska plantera i i år. Vi skulle gjort det förra året men det blev inte av. I år MÅSTE vi fixa det. Jag älskar nämligen att ha färska kryddor i dom där. De åren vi bodde i förra året så köpte vi nog inte en enda krydda, vi klarade oss på det vi själva hade sått.

Här höll vi på att anlägga dem i förra huset. Dessa var sedan helt överfyllda av rabarber, timjan, rosmarin, oregano, mynta, lite jordgubbar, morötter, dill och citronmeliss. I år måste jag ha egen basilika, älskar nämligen basilika. Alltså doften i bilen när man köpt den kryddan är ju bara magisk. Sen vill jag plantera potatis och ärtor också. Ja men listan kan göras hur lång som helst. Jag är sååå laddad nu för att ha massa gott i dom här hemma, vet ni vilken härlig terapi det är att få påta i dessa lådor och vet ni vilken stimulans det är när man kan använda det man själv sått i sin matlagning?

Hur gör man då? Ja vi hade markväv i botten, sedan kan man täcka botten med växtrester och löv. Sen ska man ha både gödsel och planteringsjord. För att få välmående jord är det bra att ha dubbla pallkragar på varandra, då får rötterna mer utrymme att ta sig också.  I en pallkrage kan du börja plantera tidigare än i jorden i marken för den är mycket varmare. Så det är hög tid att börja läsa på fröpåsarna n hörni. Myntan är nog den absolut enklaste att plantera, jag planterade en som jag köpte på ICA bara och jäklar i min lilla plantlåda vad den tog sig, vi hade mynta som hade räckt till ett helt samhälle. Jag använder massor med mynta i sallader på somrarna och så är det väldigt gott i drinkar.

Ja, nu har vi den härliga våren att se fram emot. Love it!

Du, vi hörs lite senare!

Kram Nina

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00