Känns oroligt nu

Hej och hallå!

Ja oj, Sverige känns så otroligt oroligt just nu. Hela världen faktiskt. Jag är glad att jag kommit så långt på min resa i att bli bättre i min hälsoångest/hypokondri. Hade detta varit för bara ett par år sedan hade jag fullkomligen klättrat på väggarna nu. Är du oroligt lagd har jag full förståelse för om du mår väldigt dåligt just nu. Sånt här gör tillvaron för oroliga väldigt jobbig.

Jag försöker att läsa sånt som kommer ifrån professionella på ämnet, inte läsa så mycket av det som delas till höger och vänster. Någonstans kanske man måste välja vad man ska läsa för att inte mata sig själv full av allt som skrivs. Det är nämligen så olika, ja det som skrivs alltså. Att sen ta ett beslut som känns bra i magen för hur man ska tackla situationen är det bästa tänkbara. Och att självklart tänka på andra människor i det som pågår nu. Hur kan man försöka hjälpa till med att få smittspridningen att lugna sig lite? Jo, genom att 100% stanna hemma om man plötsligt börjar känna av någonting som liknar förkylningssymtom t ex.

Egengjord handsprit

Vi har tagit beslutet att vara försiktiga nu. Inte vistas i folkmassor, vara noga med handhygien. Jag har precis gjort egen handsprit här hemma så vi har, den är ju slut överallt. Ska fördela ut i små tuber så alla har med sig i fickorna. Jag hoppas verkligen att Tony fr o m nu kan jobba mest hemifrån också. Man får vara försiktig och värna om varandra känner jag. Behöver inte betyda att man är hysterisk, men att man tar det här på allvar och försöker förhindra smittan så mycket som det går.

Jag har haft sån spänningshuvudvärk så idag tog jag en lugn förmiddag. Låg på spikmattan och försökte få kroppen att slappna av.

Ja hon som alltid är med var självklart med på spikmattan också. 🤗 Vad snygg ryggen blir va? 🗡🗡🗡 Men oj vad skönt det är med den där spikmattan, snacka om att det hjälper kroppen att slappna av. Jag brukar somna så himla skönt på den. Sen när man vaknar är det som att få loss knivar från ryggen. 😅

Efter spikmatta blev det ett varmt bad också. Ja men som sagt, en sån riktig skön avslappnande morgon och förmiddag. Ett tips är att göra något sånt för dig själv när du har möjlighet. Att vara lite snäll emot sig själv är fint, det känns som man investerar lite i sin själ då.

Hur känner du med det här viruset, hur resonerar du?

Önskar dig en fin kväll!

Kram Nina

52
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mamma M
Mamma M
4 years ago

Tycker livet känna begränsat just nu. Alla pratar om Corona. Lider av hälsoångest men har precis som du kommit en bit påväg…men ändå finns den där. Oro,velande. Vad ska man/Vad ska man inte göra? Semestern ska läggas in på jobbet,men vad ska man göra på semestern iår, vågar man boka något? Ett sjukt barn hemma och ett som är oroligt och inte vågar gå på sina träningar. En helg där jag slutar tidigt och borde ha en feelgoodkänsla ,en sambo som fyller år o vi borde haft kalas för,men vill nån komma på kalas nu när sonen är krasslig?! Corona tar udden av den goa känslan.

Anna
Anna
4 years ago

Livrädd. Tror många kommer dö av detta. Så har vi en handlingsförlamad regering som inte ser hur andra länder drabbats och lär sig. Stäng allt som inte är samhällsviktigt menar jag. Stäng skolor osv för att hejda smittan!

Pela
Pela
Reply to  Anna
4 years ago

Stänga allt som inte är samhällsviktigt? Om skolorna stängs måste barnen vara hemma och då också föräldrarna. Vilka ska då ta hand om det som är samhällsviktigt? Vilka ska vårda sjuka och gamla? Vilka ska släcka brinnande byggnader osv?

Anna
Anna
Reply to  Pela
4 years ago

Man får hjälpas åt tänker jag om inte samhället kan lösa det. Mormor osv, grannar, vänner. Vi sitter i samma båt. ❤️ Äta c-vitamin är också bra för det kan döda viruset: https://annikadahlqvist.com/2020/03/04/c-vitamin-ar-kinas-hemliga-vapen-mot-coronaviruset/

Pela
Pela
Reply to  Anna
4 years ago

Ska då de gamla som drabbas mest av detta ta hand om de yngsta som drabbas minst?

Åsa
Åsa
4 years ago

Hej undrar hur du gör din egna handsprit ☺️? Såg det i ditt flöde men hur många delar vatten var det?

Jonna
4 years ago

Håller med om att det känns så oroligt nu. Man måste verkligen jobba på att inte bli påverkad själv.

Carola
Carola
4 years ago

Befinner mig i Spanien och ska bila hemåt om en vecka ca…lite läskigt är det faktiskt. Stor smittspridning här just nu.
Känns skönt att åka husbil iaf, då behöver man ju inte träffa massor av folk på vägen.
Butikerna gapar tomma här på eftermiddagarna. Ska man få nåt i korgen får man vara tidigt ute.

Sunny
Sunny
4 years ago

Att handsprit inte biter på virus är dock vetenskapligt bevisat 😉 snarare tvärtom, det förstör dina goda bakterier vilket leder till sämre imunförsvar. Tvätta bara med tvål och vatten och sen kan du hälla bort handspriten så kommer du bli ännu bättre skyddad 🙂

Ulrika
Ulrika
4 years ago

Hej igen!
I ditt recept nr 2 av handsprit, den det står glycerol i. Vet du hur mycket Aloe Vera man kan stoppa i. I det övre ska det ju va hela 2.4 dl Aloe Vera. Står 1 cl glycerol.
Mvh Ulrika Wallin

niiinis
niiinis
Reply to  Ulrika
4 years ago

Jag hade i ca 2 tsk. 👍🏼

Img 6412.jpg

Nästa inlägg

Krämig Kycklinggryta med kokosmjölk

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x