Chaikakor

Inlägget innehåller annonslänkar 

Hörni, jag sprang på ett recept på kakor som någon hade gjort med te i. Tänkte att fasen, det måste jag också testa. Det blev dessa godingar och jag kan säga att det var en rasande åtgång på dessa här hemma. Kakfatet var typ länsat på 2 kvällar och då blev det sjukt många kakor på en kakdeg. Ja men du, du måste testa.

IMG_4812

IMG_4808

IMG_4811

CHAIKAKOR, ca 50 st

200 g äkta rumsvarmt smör
6 påsar chaite (jag köper det HÄR)
2,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 tsk vatten
5 dl mjöl

Gör såhär:

1) Öppna tepåsarna och töm dem i en mortel, du kan också blanda ut det med sockret och köra det i en blender en stund så det blir lite mindre.

2) Lägg i smöret i en bunke. Häll i tet och resten av alla ingredienser och forma till en kakdeg. Ta upp på bakbordet och forma till 2 långa korvar som du plastar in och ställer i frysen i minst 2 timmar.

3) Ta ut, skär i ca 0,5 cm breda skivor. Lägg på bakplåtsklädd plåt (lägg dem med lite mellanrum, de flyter ut lite) och grädda på 180 grader i ca 10 min.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Teskedskakor

Kanelhavrekakor

27
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tony
Tony
4 years ago

Så SJUKT goda…… Gör inte några mer. Kommer få ont i magen igen då 😉 .

niiinis
niiinis
Reply to  Tony
4 years ago

😂👌🏻❤️

Agnes
Agnes
4 years ago

Låter gott 👍 Men hade det inte varit enklare att använda Kockens chaikrydda? Då slipper man teet i kakorna 😉

niiinis
niiinis
Reply to  Agnes
4 years ago

Nej det var lite det som var grejen! Det ska vara lite tebitar i kakorna. 👍🏼

Monica
Monica
4 years ago

Låter supergott det receptet måste jag testa – Chaii te är ju min favorit. Jag brukar baka Earl Grey kakor, det brukar höras många ”mmm, mums, oh så goda” när jag bjuder på dem.

Wivi
Wivi
3 years ago

Hej!
Idag håller jag på att baka dessa kakor… jag gjorde som det stod i receptet och lag in degen i frysen ca 2 tim nu när jag ska skära i den så är den typ stenhård svår att skära… väntar tills den tinat något.

Men varför in i frysen räcker det inte med kylskåpskall?

/ Wivi

niiinis
niiinis
Reply to  Wivi
3 years ago

Ha den inte i frysen så länge nästa gång. Jag gjorde som du, lät den tina något när jag hade haft den i frysen i 24 timmar. Det räcker inte riktigt för att hålla ihop kakan med kylskkåpskallt.

Nästa inlägg

Dutch Pancake

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x