Tänkte avsluta dagen med faktiskt ett ytterligare recept. Har stått mycket i köket nu i ett par dagar och ibland behöver jag få ur mig receptet så jag inte glömmer det. Varför skriver man inte upp det bara är ju frågan? Haha…. Det här är en galet god hallonkaka som blev såååå perfekt i konsistens när den fick sätta sig. Wow säger jag bara.
Den här gjorde jag till efterrätt på påskmiddag. Nu minns jag inte var jag fick inspirationen till den, men ändrade om den så den passade oss.
2) Häll smöret i en bunke. Häll sedan i strösocker, vetemjöl, vaniljsocker salt och de 2 äggen. Rör om ordentligt tills du har en riktigt tjock smörig smet.
3) Lägg bakplåtspapper i botten på en sockerkaksform, jag använde en avlång form. Häll i smeten.
4) Lägg i de färska hallonen i mitten av kakan. Använder du sylt måste du förgrädda smeten ca 10 min så den får lite yta innan du lägger på sylten.
5) Grädda sedan på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska vara kladdig som tusan i mitten. Kakan ska sedan svalna helt innan den serveras. Gärna i kylskåp. När du väl skär upp den och serverar den värmer du på den en liten stund i mikron och så på med florsocker och glass. Ämen jag svimmar så gott detta var alltså!
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
4 Kommentarer
Oldest
NewestMost Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hannah
4 years ago
Så gott, tack för receptet
En liten fråga bara, vilken strl på form? Gräddas i 190grader i mitten av ugnen?
Mvh Hannah
Så gott, tack för receptet
En liten fråga bara, vilken strl på form? Gräddas i 190grader i mitten av ugnen?
Mvh Hannah
I en brödform gräddade jag den. Mitten eller lite nedre delen. 😇
Undrar om man kan ta frysta hallon o om man ska lägga dom i kakan från början?
Ja frysta blir bra och du ska ha i dem från början. 👍🏼😍