ANNONS

Mjuk hallongrotta

/

Halloj!

Tänkte avsluta dagen med faktiskt ett ytterligare recept. Har stått mycket i köket nu i ett par dagar och ibland behöver jag få ur mig receptet så jag inte glömmer det. Varför skriver man inte upp det bara är ju frågan? Haha…. Det här är en galet god hallonkaka som blev såååå perfekt i konsistens när den fick sätta sig. Wow säger jag bara.

Den här gjorde jag till efterrätt på påskmiddag. Nu minns jag inte var jag fick inspirationen till den, men ändrade om den så den passade oss.

MJUK HALLONGROTTA, 6 bitar

200 g smör

2 ägg

3 dl vetemjöl

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

nypa salt

Fyllning:

Färska hallon (eller hallonsylt)

Gör såhär:

1) Smält smöret i en kastrull.

2) Häll smöret i en bunke. Häll sedan i strösocker, vetemjöl, vaniljsocker salt och de 2 äggen. Rör om ordentligt tills du har en riktigt tjock smörig smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en sockerkaksform, jag använde en avlång form. Häll i smeten.

4) Lägg i de färska hallonen i mitten av kakan. Använder du sylt måste du förgrädda smeten ca 10 min så den får lite yta innan du lägger på sylten.

5) Grädda sedan på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska vara kladdig som tusan i mitten. Kakan ska sedan svalna helt innan den serveras. Gärna i kylskåp. När du väl skär upp den och serverar den värmer du på den en liten stund i mikron och så på med florsocker och glass. Ämen jag svimmar så gott detta var alltså!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

4
47

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00