ANNONS

Kanelbullerulltårta

/

Hej igen!

Igår svängde jag ihop en rulltårta som verkligen inte gick av för hackor. Är du sugen på något som går snabbt och är väldigt lätt att göra kan jag verkligen rekommendera denna. Kanelbullerulltårta känns som en underskattad kaka helt klart!

En alldeles ljuvlig kaka som faktiskt var svår att sluta äta. Milo utbrast ”Wowww, smakar precis som kanelbulle”. Bra betyg!

Kika gärna på fler ovanliga kanelbullerecept HÄR.

KANELBULLERULLTÅRTA

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
liten nypa salt

1 tsk kardemummakärnor (mortlas)

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
0,75 dl florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt.

3) Blanda de torra ingredienserna och vänd i det med en slickepott, ha också i mjölken. Rör om till en slät smet.

4) Ta fram ett bakplåtspapper och lägg på en ugnsplåt. Håll i smeten och bred ut den som en rektangel. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Lägg ett tomt bakplåtspapper på bordet med pärlsocker på. Vänd upp kakan på det när du tar ut den. Om inte bakplåtspappret lossnar så blöt ned det ordentligt med en trasa och dra sedan försiktigt bort det.

5) Fyllning: Blanda alla ingredienser till en krämig fyllning. När kakan svalnat helt breder du på den på kakan.

6) Rulla ihop ifrån långsidan till en rulltårta. Pudra med florsocker, strö gärna på lite mer pärlsocker.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00