ANNONS

Snabb saftig Hallon & Vit Chokladkaka

/

Hej igen!

Nu ska du få ett riktigt härligt Söndagstips. Den här kakan svänger du ihop i ett nafs och den misslyckas aldrig och blir alltid supergod och fluffig. Jag ÄLSKAR den här kakan, älskar att den kan varieras i all oändlighet. Ha i rabarber, äpplen, bär, choklad eller vad som passar.

SNABB SAFTIG BÄR & CHOKLADKAKA, ca 8 bitar

HÄR hittar du andra härliga mjuka kakor.

1 ägg
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1 krm salt
1 dl filmjölk

35 g smör

Fyllning:

50 g vit choklad

1 1/2 dl färska hallon

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Ha i ägg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det är utblandat.

2) Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du får en jättetjock smet. Häll i filmjölk och smält smör. Rör runt tills du har en slät smet.

3) Smörj och bröa en form. Häll i smeten och fördela ut hackad choklad (får gärna vara lite större bitar, blir lite sega och så goda så) och färska hallon. Grädda långt ned i ugnen, ca 15-20 min. Kakan ska vara någorlunda torr rakt igenom, då är den klar.

4) Pudra med florsocker och servera med eventuellt vaniljvisp.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story 

HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg 

HÄR

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00