ANNONS

Lyxig olja och julförberedelsee

/

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Hej igen!

Här hemma har det börjat packats för ett litet höstlovsäventyr. Kan berätta lite mer sen men vi ska ta oss upp till fjällvärlden och njuta av fjälluft och massa natur. Vi ska ta med oss lite grejer hemifrån och också laga god mat i stugan på kvällarna, åh vad jag ser fram emot det. Bada skön bastu och bara njuta av livet, Gud som jag längtar.

Ni vet ju att jag alltid talar mig varm om Matsmart. Klimatsmart att handla där medan du gör klipp efter klipp. Det är produkter som t ex bytt förpackning så de får inte säljas i butik längre. Det kan handla om att något blivit fel i texten på förpackningen eller att det inte är evigheter kvar på bäst före datumet. Jag älskar den butiken och kvistar in minst ett par ggr i veckan bara för att kika ifall det kommit in några nyheter. En gång beställde jag 12 förpackningar av mina favoritfröknäcke. Haha….

Älskar att ha skåpen fyllda av massa smått och gott. Perfekt när man ska baka eller laga mat att ha grejer hemma till sånt. Nu till fjällen ska jag nog kanske baka med mig lite surdegsbröd, har sån craving på surdegsbröd som man häller olja och flingsalt på. Huuuur gott är inte det? Ett glas bubbel och så små snittar med olja och flingsalt på. Mums!

Aceitunoolja (mer än 50% rabatt)

Apropå olja. Den här oljan tål att talas om alltså. Detta är nog så nära ”superflöschdeluxe” olja jag någonsin kommer komma och nu har jag den äntligen!

Det är alltså vanligt att restauranger med Michelin-betyg över hela världen väljer att servera just Aceituno Olivolja, en superhögkvalitativ olja. Smaker av mynta, gröna mandlar, kronärtskocka och fänkål. Aceituno produceras från oliver som växer 1300 meter över havet i den spanska bergskedjan Sierra Sur de Jaén. Oliverna skördas tidigt på säsongen då oljeinnehållet fortfarande är lågt och frukterna är gröna och chockfulla av klorfyll och polyfenoler. Oliverna kallpressas sedan inom timmar efter skörden för att bevara färskheten. Aceituno har belönats för sitt höga innehåll av vitamin E, polyfenoler och enomättade fetter, vilket kan bidra till att minska inflammation och minska risken för hjärtsjukdomar. Oljan serveras bäst kall, till exempel som bas i salladdressing, ringla på toppen av fisk eller som ett dopp för bröd.

Nu när jag fått njuta av den här oljan själv så kan jag inte annat än instämma i kören av hejarop. Wow – vilken lyxig olja. Jag använder den inte vid stekning, den är för lyxig för det. Däremot i salladen och när jag gör ugnsstekt potatis. Vi har också haft den på surdegsbröd med flingsalt. Har du aldrig provat det så gör det, sååå gott!

Nu blev jag för ambitiös när jag tänkte att jag och Milo kanske skulle bakat pepparkakor där. Well well, det kan man faktiskt göra om man köper färdig pepparkaksdeg och då är det inte för ambitiöst.

Chokladkristyr

Apropå baka. Tänkte att jag skulle testa denna kristyr på pepparkakorna i år! Hur god kombo tänker jag? Det här kommer bli en höjdare.

Äppelglögg

Apropå julförberedelser, jag har dessa Äppelglöggflaskor redo i skafferiet. Det lät så himla himla gott så dessa ska avnjutas till adventsmyset.

Gotteburkarna ser jag behöver fyllas på! Dessa är alltid fyllda till helgen, vi försöker verkligen att inte gotta oss i veckorna alls. Jag äter knappt godis längre men Milo & Tony äter för mig också. 😅 HÄR hittar du alla godsaker som finns! Passa på att beställa hem nötter till julens godisbak, såg att det fanns jordgubbsdumle… hur gott? Twistpåsar är väl jul om något? Gräddkola finns i massor, det har jag använt en del i kakor nu den sista tiden. Sååå gott! Klurar på att göra sån glass också. Kollade skåpet nu, den var slut….. måste beställa nytt.

Det var lite tips för julförberedelsarna och lyxig olja. Hoppas du hittar lite fynd.

Hörs sen igen!

Kram Nina

0
43

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00