ANNONS

Citronpasta med parmesan och ruccola

/

Hej igen!

Igår lagade jag en så god citronpasta när vi landade här, så busenkel att göra. Tar typ 10 min beroende på vilken pasta man kör. Testa den här, gott och lite annorlunda. Hittade inspirationen på den HÄR bloggen.

CITRONPASTA MED PARMESAN & RUCCOLA, 4 port

500 g spaghetti

2 citroner

2 dl creme fraiche

3 msk honung

1/2 liten påse ruccola

2-3 dl riven parmesanost

Ca 2,5 dl pastavattnet (förutsatt att pastan kokats med vanlig pasta och inte glutenfri, för glutenfritt….. ha i ca 2 tsk majsredning i pastavattnet)

Salt & nymald svartpeppar

Gör såhär: 

1) Koka pastan enligt anvisningarna.

2) Tvätta och finriv under tiden skalet av båda citronerna, pressa ur citronsaften ur den ena citronen och lägg skal och saft i botten på en stor serveringsskål.

3) Riv parmesanosten, hacka ruccolan smått och lägg ner det också i skålen.

4) Häll av den färdigkokta pastan i ett durkslag, spara minst 2,5 dl av pastavattnet.

5) Häll i spaghettin i serveringsskålen. Rör sedan i crème fraiche och honung och späd sedan med pastavattnet, lite i taget.

6) Rör om och blanda ordentligt, och krydda med salt och peppar. Vill du ha en krämigare konsistens häller du bara i mer pastavatten.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

0
28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00