MTB i Sälen

Godmorgon godmorgon!

Känner mig lite som en nyponros, jag dångla till med 11 timmars sömn inatt. Haha… fullmåne och allt. Men jag sover alltid sämst natten innan och jag antar att fjälluften här uppe gjort mig gott. Det och sen bastu på eftermiddagen och en trerätters middag på kvällen.

Tänkte låta er hänga med på vår dag.

Började med mysig frukost. Köpte en ny müsli från Paulun och galet nog så gillade hela familjen. Den var supergod tyckte alla. Tips tips!

Det var verkligen en magisk dag på alla sätt. Solen sken från en klarblå himmel. Som ni ser så är den enda snön som finns i backen den som de testat att spruta ut med snökanonerna.

Efter frukosten och efter att vi klätt på oss hämtade vi ut MTB cyklarna som vi hyrt innan. Himla bra cyklar alltså, så lätta att cykla på och rullade superbra. Vi hyrde på Kaisers Skidbod på Sälfjällstorget. Dock så tycker nog inte min rumpa riktigt samma sak idag. Aaaaaaj, så öm så öm. Haha…

Efter någon timmas cykling i terräng, i uppförsbackar, i nedförsbackar, i gegga, i vatten, i högt gräs och ja… you name it så satte vi oss på Gustavstorget för att äta matsäck. Vi tog med oss det och åt det som lunch där.

Milo cyklade i kidsparken och vi satt i solen. Tony hade t.o.m tagit med sittunderlag till oss, snacka om vuxenpoäng. 😅 Skitmysigt att sitta där och mysa en stund. Hade smörgås i hela munnen när Tony fotade mig…. 😂

Kul var det och jobbigt. Jobbigt för handlederna, nacken och rumpan. På min kärringhoj så sitter man ju mer upprätt. På en sån här sitter man ju framåtlutad, å så spänner man sig ju massor när man liksom åker i skogen och i all terräng. Sååå kul dock. Kan verkligen rekommendera er att MTB-cykla med familjen.

Väl hemma sen så blev det till att strutta runt i understället en stund. Vi satte på bastun och sen blev det en välbehövlig varm bastu för de ömma handlederna, ömma nacken och sist men inte minst ömma sittben. Haha….

Vi hällde upp ett varsitt glas bubbel och sen blev det iskalla vindruvor till. Sååå gott!

Det var över 100 grader i bastun. Tony maxade det till 112 grader tror jag. Inte jättevanligt att man får så varm bastu, jag har i alla fall bara varit med om det hemma hos min mormor och min farfar.

Lite relax utanför bastun sen med ett iskallt glas bubbelvatten. Så skönt så jag nästan somnade att sitta där.

Tony hade lovat Milo att dom skulle klättra upp på toppen av fjället så efter bastun gav de sig iväg. Själv stannade jag hemma och lagade middag åt oss. Skönt att jag slapp klättra upp på fjället kan jag säga. Haha…

Det var dimmigt som tusan att ge dig upp där men dom var tappra och traskade på.

Uppe! Så jäkla duktiga. Det var 1 kilometer upp sa Tony. De fotade fullmånen och vårt område som du ser där med alla ljusen.

Den här middagen blev det. Ni får recept på den senare idag.

Nu ska jag strax gå upp och fixa frukost åt oss. Idag blir det nog att ta sig upp för lite vandring på fjället. Vi ska packa med oss matsäck och så får vi se hur det är? Har aldrig testat så det ska bli intressant.

Vi hörs sen, ha en mysig lördag!

Kram Nina

131
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
3 years ago

Så snygga svarta solglasögon! Märke??Du passar grymt bra i dom!

niiinis
niiinis
Reply to  Camilla
3 years ago

Älskar dom, det är Louis Vuitton. 🖤🖤🖤

Lena
Lena
3 years ago

Så himla mysigt ni har det!!Verkar ju vara en stuga med som har det där man vill när man är iväg sådär BASTU 🙂 den skulle jag vilja hyra åt mig o min familj var kan jag hitta den?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
3 years ago

Den ligger precis bredvid Högfjället, kallas för Clüwerbyn. ❤️ Sååå fint, vi har verkligen trivts toppenbra!

Linda
Linda
3 years ago

Jag rekommenderar Kungsleden, den går precis där ni bor! Vi gick den i torsdags, supermysigt.

niiinis
niiinis
Reply to  Linda
3 years ago

Åh, den ska jag komma ihåg till nästa gång! 🥰

Carina
Carina
3 years ago

Hoppas att ni hittade någon av de härliga lederna. Uppför backen, över fjället och ner till Storfjällsgraven är en härlig tur

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
3 years ago

🙏🏻🥰 Man lär sig så otroligt mycket hela tiden, fått massor av tips. Tack!

Inga-Lill
Inga-Lill
3 years ago

Så trevligt ni haft med MTB och vandring på Storfjället, måste passa på att tipsa er om Rörbäcksnäs MTB leder, ska enligt dem som åkt vara en av Sveriges bästa. Så mycket god mat som du lagar, kycklingrecept kan man inte få för många av och chipsen såg spännande ut.

niiinis
niiinis
Reply to  Inga-Lill
3 years ago

Är det så? Såg faktiskt en skylt med just det stället på. Ska komma ihåg det till nästa gång! 🥰❤️

Img 2229.jpg

Nästa inlägg

Citronpasta med parmesan och ruccola

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x