Overnight Oats med banan

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cervera.


Godmorgon denna tidiga morgon!

Här ska jag alldeles strax upp och baka, idag har vi plåtning igen för bakboken. Idag ska vi bl a fota omslaget och det ska bli så spännande, det är det alla kommer se när dom tittar på boken. Känns så galet overkligt allting….. ska jag ha gjort en egen bok snart? Wow! Så tacksam och glad för det varje dag.

Tänkte kicka igång dagen med ett supergott recept på en overnight oat jag gjorde en morgon när jag återigen vaknade tidigt.

OVERNIGHT OATS, 2 port

1 banan

1 1/2 dl havregryn

2 dl naturell yoghurt

1 dl mjölk (funkar med all mjölkdryck typ havremjölk osv)

1/2 tsk kardemumma

1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Mosa bananerna med en gaffel. Lägg i en bunke som du kan täcka med lock. Jag har dessa skålar (just nu 36% rabatt) från Margrethe som jag köpt lock till, såååå bra är dom! Använder dom till bakning, matlagning, sallad ja men allt. Världens bästa kvalitet och förmodligen något jag kommer ha för resten av livet.

2) Häll i resten av ingredienserna i skålen och rör om ordentligt. Lägg på lock och ställ i kylen i minst en timma, gärna över natten.

3) Servera med bär och bananskivor förslagsvis. Mums mums!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Ha en fin dag så hörs vi sen igen!

Kram Nina

61
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tanja
Tanja
3 years ago

Vet du hur många kalorier dem innehåller?

niiinis
niiinis
Reply to  Tanja
3 years ago

Nej tyvärr, har inte räknat ut det.

Veronica
Veronica
3 years ago

När min mormor dog så var en av sakerna som fanns i dödsboet en flitigt använd Margrethe-skål som en av hennes döttrar köpt till henne i julklapp första året hon (dottern) arbetade (1960). Skålen användes (såsom saker gjorde på den tiden) mycket flitigt och som sagt var fanns den kvar och användes av mormor tills hon dog vid 81 års ålder. Lite repor hade den så klart men skicket var helt klart oklanderligt och min moster berättade då historien kring att hon köpt den i julklapp. Även jag har köpt dessa skålar och använder dem flitigt, enda anliedningen till att jag har andra skålar är ju att dessa inte kan användas i mikron. Jag har ”bara” haft min i tio år men jag ser det inte för omöjligt att mina barn kommer att plocka med dem då det är dags att städa undan efter mig.

Just nu har jag ställt en bytta med overnightoats i kylen. Jag tog sojamjölk med vaniljsmak och skippade yoghurten då jag inte hade någon hemma. Sedan tog jag lite chiafrön i också. Jag provsmakade lite innan jag skickade in allt i kylen och smaken var helt klart godkänd så jag tror att jag kommer att gilla det när jag provar till lunch idag.

Nästa inlägg

Loppisfynd

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x