Ost & baconfyllda köttfärsbiffar med parmesansås
Hej igen!
Igår lagade jag såååå goda köttfärsbiffar. Har länge tänkt att jag ska testa ett recept och igår slog jag till. Så härligt när man får gå in i köket och bara köra, älskar det!
KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS, 4 port
500 g nötfärs
3 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
Salt & peppar
2 dl tärnad hårdost
1 pkt bacon (strimlad och stekt)
Sås:
1 spetspaprika (funkar med vanlig också)
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 pkt creme bonjour parmesan
2 msk kalvfond
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla baconen och stek dem så de får färg. Lägg i nötfärsen i en bunke, ha i bacon och ost. Ha även i resten av ingredienserna. Blanda runt ordentligt.
2) Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Osten kommer att smälta lite men det gör inget, allt är i sin ordning.
3) Medan biffarna är i ugnen gör du såsen. Hacka paprika. Jag mixade schalottenlöken så den blev som en puré, det behöver du inte göra om du inte vill, det räcker med att hacka den fint. Stek paprika, schalottenlök och pressa också i vitlöken. Det ska mjukna men inte få färg. Ha i färskosten (creme bonjour), creme fraiche, grädde, kalvfond och kryddor. Låt koka upp och sjuda en liten stund under omrörning. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Avsluta med att ha i den rivna parmesanen och låt den smälta ned helt.
4) När biffarna kommer ut ur ugnen så lägger du dom i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och avnjut med kokt potatis, pressad potatis eller ris.
Tips: Gillar du inte någon av kryddorna kan du bara hoppa över dessa.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR